Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tartolet Tarifleri > Portakallı Pasta (12 adet - 529,744 defa bakıldı)

Portakallı Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Portakallı Yaş Pasta

aktivist
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.06.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc52525
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2010
4,315 defa indirildi / yazdırıldı




KEK İÇİN
7 kaşık un
7 kaşık şeker
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 kasık yatğ (eritilmiş)
ISLATILMASI İÇİN
Yarım su bardağı seker
1.5 su bardağı portakal suyu
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
MUHALLEBİ İÇİN
2 yemek kasığı nişasta
1 yemek kasığı un
2 su bardağı portakal suyu
Yarım bardak şeker

1 Yumurta ve seker çırpılarak yağ ilave edilir. Un, kabartma tozu konulduktan sonra iyice çırpılarak yağlanmış tepsiye hamur dökülür. Kızgın fırında 20 dakika pişirilip soğumaya bırakılır.
2 Islatılması için olan malzemeler bir taşım kaynatılarak sıcakken kekin üzerine dökülür.
3 Diğer tarafta muhallebi pişirilir, önce malzemeler karıştırılır, sonra portakal suyu konularak pişirilir. Sıcak olarak kekin üzerine boşaltılıp yayılır. Üzeri rendelenmiş portakal kabuğu ile süslenir.


Portakallı Yaş Pasta

zambak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.02.2008
Mesajlar: 62
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc22151
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2008
3,260 defa indirildi / yazdırıldı




Pandispanya Malzemesi:
7 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1/2 paket vanilya
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Pasta Kremi Malzemesi:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
1/2 paket vanilya
Islatma Şurubu Malzemesi:
1/4 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı meyve suyu
Diğer Malzemeler:
1 kg. portakal
1 çorba kaşığı yeşil fıstık
2 çorba kaşığı fındık

Pandispanyanın Yapılışı:
Una vanilya katıp eleyiniz. Kek kalıbını yağlayıp yağlı kâğıt yerleştiriniz.
Yumurta ile şekeri bakır bir kapta koyu boza kıvamına gelinceye kadar çarpınız. Un ve limon kabuğu rendesi katıp yavaşça karıştırınız. (Sulanmaması için çarpmayınız) Kalıba döküp hafif hararetli fırında 45-50 dakika pişiriniz.
Kalıp ılıklaşınca pandispanyanın çevresini bıçakla kalıptan kurtarıp ters çeviriniz. Kâğıdını çıkartınız.
Islatma Şurubunun Yapılışı
Şekere 1/4 su bardağı su katıp eritiniz. Meyve suyu ilave edip karıştırınız.
Pasta Kremi Yapılışı:
Bakır bir tencereye yumurta, şeker ve unu koyunuz. Karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave ediniz. Orta hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz. (Pütürlü olmaması için koyulaşmasına yakın çok hızlı karıştırınız.) Vanilya katıp karıştırınız.
Pandispanya soğuyunca enine 2 eşit parçaya ayırınız. Her iki parçayı ıslatma şurubu ile ıslatıp bir miktar krema sürünüz. Altta kalacak parçanın dilimlenmiş ve beyaz kabuğu alınmış portakalların 3/4 ünü yerleştiriniz. Diğer parçayı kapatınız. Üstüne ve etrafına krema sürünüz.
Fındık, fıstık ve ayrılan portakal ile üzerini süsleyiniz.


Portakallı Pasta

sude
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 68
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc2980
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
3,015 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
½ paket kabartma tozu
2 adet portakal
1 çay fincanı sıvı yağ

Bir portakalın kabuğunu rendeleyin. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Beyazları katılaşana kadar çırpın. Şekeri, yumurta sarıları ile birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpın. Un, kabartma tozu, sıvıyağ, portakal kabuğu rendesi ve suyunu ilave edip iyice karıştırın
Çırpılmış yumurta aklarını yavaş yavaş hazırladığınız karışıma ilave edin. Kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

NOT: Hamurun kalıba yapışmaması içn, kek kalıbını yağlayın ve üzerine çok az un serpin.


ML® Mandalinalı Pasta için tıklayın


portakallı pasta

ssk
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 22
Kısa URL: https://ml.md/lc16862
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2007
2,813 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet yumurta sarısı,
2 çay bardağı tozşeker,
2 su bardağı krem şanti,
1 su bardağı süzme yoğurt,
5 yaprak jelatin,
3 adet rendelenmiş portakal kabuğu,
3 adet portakalın suyu,
1 adet limon suyu,
1 adet pandispanya

Yumurta sarısını şekerle karıştırın. Derin bir kapta süzme yoğurtla krem şantiyi karıştırın. Yumurtalı şekeri de ilave edin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin.
Jelatini soğuk suyla ıslatın, eridiğinde portakal suyu ve limon suyunu ekleyin.
Yuvarlak bir kek tabağına pandispanyanın birinci katını yerleştirin. Üzerine sırayla yoğurtlu sos, ikinci pandispanya dilimi, tekrar sos ve en üste portakallı jöleyi yayın. Buzdolabında 45 dakika beklettikten sonra portakallı, çilekli sosla servis yapın.


PORTAKALLI PASTA

küçük ev
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.04.2011
Mesajlar: 35
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc66091
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2011
2,521 defa indirildi / yazdırıldı




Portakallı kek hazırlayınız.
Hazırladığınız keki 2 veya 3'e enine kesiniz.
Islatma suyu ile ıslatınız.
Pasta ara kremini hazırlarken 1 su bardağı su, 1 su bardağı portakal suyu koyarak hazırlayınız. Hazırladığınız kremin yarısını pastanın katlarına sürüp, üst üste koyunuz.
Üst yüzeyini ve kenarları da kalan pasta kremiyle kapatınız.
Pastanın üstünü portakal dilimleriyle süsleyiniz. Fındık, fıstık ve huniden sıkılmış kremlerle pastanın üzerine çeşitli süsler yapınız.


Portakalı Pasta

asude
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.05.2014
Mesajlar: 49
Şehir: Torbalı İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc99687
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2014
2,477 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Pandispanya:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
1 çay bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi
Krema:
2 adet portakal
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
1 adet portakal (ince dilimlenmiş)
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.
Portakalların kabuklarını soyun, çekirdeklerini ayıklayın ve blenderda püre haline getirin. Üzerine pasta kreması ve sütü ekleyerek mikser ile 2-3 dakika çırpın.
Pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Arasına krema sürüp kapatın. Üzerini de krema ile kaplayın ve pastayı buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Portakal dilimleri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.



Portakallı Pasta

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc63315
Gönderme Tarihi: 20.May.2011
2,433 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr (20 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı
300 gr (2+1/2 su bardağı) + 2 çorba kaşığı kendi kendine kabaran un
300 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker
5 yumurta
2 portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)
4 damla portakal rengi şeker boyası
Harcı:
2 küçük portakalın kabuğu (ince soyulmuş)
2 küçük portakalın suyu
250 gr (1 su bardağı) toz şeker
90 gr (6 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (ufak parçalar halinde kesilmiş)
3 yumurta
Kaplaması ve süslemesi:
60 gr (4 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
175 gr (1 1/2 su bardağı) pudra şekeri (elenmiş)
2 çorba kaşığı portakal suyu
2 damla portakal rengi şeker boyası
3 vişne şekerlemesi
1 çorba kaşığı badem (zarları soyulup, ortalarından ikiye ayrılmış)

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız.
2 tatlı kaşığı yağla, 20 şer cm'lik 2 kek kabını yağlayıp, her birine 1 çorba kaşığı un serpiniz. Kapları döndürüp, vurarak unu yaydıktan sonra, fazla unlarını silkeleyerek bir kenara bırakınız.
Kalan 300 gr yağı, büyük bir kasede tahta bir kaşıkla yumuşayana kadar dövünüz. Şekeri katıp, hafif ve kabarık olana kadar dövmeye devam ediniz.
Yumurtaları teker teker, her biriyle kalan 300 gr undan 1 çorba kaşığı ekleyerek katınız. Kalan unu eleyip, portakal kabuğu rendesi ve şeker boyasıyla birlikte kaseye ekleyiniz.
Hamur pürtüksüz olunca, kek kaplarına boşaltıp, düz kenarlı bir bıçakla üstlerini düzgünleştiriniz.
Kekleri fırının orta katında 30 - 40 dakika, ortalarına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz.
Kapları fırından alıp, kekleri tel ızgara üstüne çıkararak tamamen soğutunuz.
Bu arada harcı yapmak için, portakal kabuğu ve şekeri, ateşe dayanıklı orta boy bir cam kaseye koyup, tahta kaşıkla kabuğu şekerin içinde ezerek özünü çıkarınız. Portakal suyu ve yağı ekleyiniz.
Kaseyi, yarısına kadar sıcak su doldurulmuş bir tencereye yerleştiriniz. Tencereyi ağır ateşe oturtup, kasedeki karışımı sürekli karıştırarak şeker ve yağ eriyinceye kadar pişiriniz.
Yumurtaları birer birer, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla çırparak kattıktan sonra 20 - 30 dakika, çırpmaya devam ederek karışım çok koyu olana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, kaseyi içinden çıkarttıktan sonra, delikli bir kepçeyle portakal kabuğunu kaseden çıkarıp atınız.
Kaseyi, soğuk su dolu bir tencereye oturtup tamamen soğutunuz. (Soğurken pürtükleşmemesi için, sık sık karıştırınız.)
Bu arada kaplamayı yapmak için orta boy bir kasede yağ, pudra şekeri, portakal suyu ve şeker boyasını tahta bir kaşıkla pürtüksüz ve açık bir renk alana kadar dövünüz.
Kekler soğuyunca, her birini enlemesine ikiye bölünüz.
Bir kek parçasını tel ızgaraya koyup, düzgün kenarlı bir bıçakla üstüne harcın üçte birini döşeyiniz. Üstüne bir kek parçası daha kapatıp, onun da üstüne harcın üçte birini döşeyiniz. Üçüncü kek parçasını koyup, kalan harcı döşeyiniz. En üste dördüncü kek parçasını kapatınız.
Kenarı düz bir bıçakla kaplamayı, kekin tamammın üstüne ve kenarlarına sıvayınız. Bıçağı kaynar suya batırıp, kaplamanın üstünden geçirerek tamamen pürtüksüzleştiriniz.
Vişne şekerlemesi ve bademlerle pastanın üstüne çiçekler yapınız. Pastayı 1 saat bir kenarda beklettikten sonra süslü bir servis tabağına aktarıp servis ediniz.


Portakallı Pasta

Figen Hanlı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.01.2013
Mesajlar: 89
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc85423
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2013
1,936 defa indirildi / yazdırıldı




350 gr portakal 
150 gr şeker 
150 gr su 
Yarım vanilya çubugu 
6 yumurta 
250 gr şeker
250 gr toz badem 
1 çaykaşığı kabartma tozu 
15 gr corn flakes 
250 gr krema 
100 gr kakoyağı 
250 gr erimiş beyaz çikolata 
150 gr tereyağı

Portakallar kesilip şekerin yarısı ve vanilya ile kaynatılır. Soğuduktan sonra blenderden geçirilir. Yumurta, şeker ile kabartılıp badem ve kabartma tozu ilave edilir. Püre olmuş portakallı karışıma eklenir. Yağ lıkâğıtyayılmış tepsiye konarak 160 derecede 25-30 dk pişirilip soğutulur.
Erimiş beyaz çikolataya corn flakes karıştırıp kekin üzerine ince şekilde yayılır. Üzerine kağıt konarak çikolatalı taraf alta getirilir. Üzerine hazırlanan krema ve frambuaz karışımıdökülerek dolapta dondurulur ve daha sonra servis edilir.


Portakallı Pasta

güvercin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.01.2015
Mesajlar: 23
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc104495
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2015
1,818 defa indirildi / yazdırıldı




100 gram bitter çikolata
1 çay bardağı çiğ krema
1 adet kakaolu pasta keki
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
100 gram ahududu

Çikolataları kremayla eritin. Pasta kekini şekerli suyla ıslatın. Kreması için sütü, yumurta sarısını, portakal suyunu, kabuğunun rendesini, unu ve şekeri bir tencereye alıp çırparak koyulaşıncaya kadar ocakta pişirin. Bu karışımı ocaktan alıp içine tereyağı, kakao ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Daha sonra servis tabağına yerleştirin. Kremayı tepeleme yerleştirip erimiş çikolatayla kapatın. Üzerine bir sıra portakal dilimi yerleştirip servis yapın.


Portakallı Pasta

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158348
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2021
285 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.posta.com.tr

Kek için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
1 su bardağı dolusu yumurta
1 adet portakal kabuğu rendesi
Portakal şurubu için:
1 su bardağı portakal suyu
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yarım su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 adet karanfil

Portakal şurubu için, karanfil, su ve toz şekeri kaynatın, portakal suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
Yumurta ve toz şekeri 10 dakika çırpın. Unu ve portakal kabuğu ekleyerek, tahta kaşıkla karıştırın. Az yağlanmış mini kalıplara hamuru paylaştırın. 160 derecede, altın rengini alana kadar pişirin. Keklerinizi kalıptan çıkartıp üzerine şurup dökerek servis yapın.



Portakallı Pasta

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161327
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2021
236 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket limonlu pasta unu
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı portakal suyu
2 adet muz
1 adet portakal
1 paket pasta kreması
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı hindistancevizi
2-3 adet şekerleme

Hazır pasta ununu yumurta ve yarım su bardağı sütle çırpın. 24 cm çapında kalıbı yağlayıp, karışımı yayın. 200 derece fırında pişirin. Keki fırından alıp sıcakken kalıptan çıkartın. Soğuyunca enlemesine ikiye kesin. Kekin her iki yüzünü de portakal suyuyla ıslatın. Pasta kremasını 1 su bardağı sütle çırpın. Kekin alt kısmını büyük bir servis tabağına alın.
Kremanın yarısını kekin üzerine yayın.
Kremanın üzerine muzlardan birini dilimleyerek dizin. Hindistancevizi serpin. Üzerine diğer keki yerleştirip, kalan kremayı sürün. Pastayı 1 saat buzdolabında bekletin.
Portakal ve muz dilimleri ile pastanın üzerini süsleyin. şekerlemeleri de ince ince dilimleyip pastanın üzerine ekleyin. 1-2 saat dinlendirip servis yapın.



Portakallı Pasta

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161627
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2021
193 defa indirildi / yazdırıldı




Pandispanya için:
4 adet yumurta
4'er kahve fincanı tozşeker ve un
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı tepeleme kakao
1'er paket kabartma tozu ve vanilya
Yarım kahve fincanı yoğurt
Portakallı krema için:
1,5 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı silme mısır nişastası
1 paket vanilya
3 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet portakal
Yarım çay kaşığı tuz
Portakal kabuğu şekerlemesi için:
2-3 adet portakal
1 çorba kaşığı tozşeker
Yeteri kadar su
Çikolata sos için:
100 gram krema
100 gram çikolata
Süslemek için:
Hazır şeker hamuru

Pandispanya için yumurta ve toz şekeri pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın. Sıvıyağ ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin. Yumurtalı karışıma ekleyip iyice karıştırın. Yağlanmış orta boy yuvarlak bir kalıba yayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pandispanya soğuyunca enlemesine 3 eşit parçaya kesin. Portakallı krema için tozşeker ve yumurtayı çırpma teli ile iyice çırpın. Un ve nişasta ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpmaya devam edin. Tuz ekleyin. Ocağa oturtup, azar azar ve karıştırarak sütü katın. Tereyağı ve vanilya ilave edip ocaktan alın. Portakalın kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın. Daha sonra her ikisini de kremaya ekleyip ılınmaya bırakın. Mikserle 5 dakika çırpın. Portakal kabuğu şekerlemesi için portakalların kabuklarını soyup, küçük küpler halinde kesin. Su dolu bir kaba koyup, acısının çıkması için 5 dakika kaynatın. Suyunu değiştirip, 5 dakika daha kaynatın. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın. En son suyunu değiştirdiğinizde tozşeker ekleyip ağdalaşana dek kaynatın. Suyunu süzdürüp soğumaya bırakın. Çikolata sos için kremayı kaynama noktasına gelene dek ısıtın. Üzerine parçalara ayrılmış çikolata ekleyip, eriyene dek karıştırın. Pandispanya katlarının arasına portakallı krema sürüp, portakal kabuğu şekerlemesi serpiştirerek, üst üste yerleştirin. Pandispanyanın her tarafını çikolata sos ile kaplayın. Şeker hamuruyla dilediğiniz şekilde süsleyin. Buzdolabında 5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.







Portakallı Pasta Tarifleri Tartolet Tarifleri



(12 adet Portakallı Pasta 529,744 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort