|
Portakalı Pasta |
|
asude
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2014
Mesajlar: 49 Şehir: Torbalı İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99687
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2014
2,477 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Pandispanya:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
1 çay bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi
Krema:
2 adet portakal
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
1 adet portakal (ince dilimlenmiş)
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.
Portakalların kabuklarını soyun, çekirdeklerini ayıklayın ve blenderda püre haline getirin. Üzerine pasta kreması ve sütü ekleyerek mikser ile 2-3 dakika çırpın.
Pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Arasına krema sürüp kapatın. Üzerini de krema ile kaplayın ve pastayı buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Portakal dilimleri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
|
Portakallı Pasta |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158348
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2021
285 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
Kek için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
1 su bardağı dolusu yumurta
1 adet portakal kabuğu rendesi
Portakal şurubu için:
1 su bardağı portakal suyu
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yarım su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 adet karanfil
Portakal şurubu için, karanfil, su ve toz şekeri kaynatın, portakal suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
Yumurta ve toz şekeri 10 dakika çırpın. Unu ve portakal kabuğu ekleyerek, tahta kaşıkla karıştırın. Az yağlanmış mini kalıplara hamuru paylaştırın. 160 derecede, altın rengini alana kadar pişirin. Keklerinizi kalıptan çıkartıp üzerine şurup dökerek servis yapın.
|
Portakallı Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161327
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2021
236 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket limonlu pasta unu
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı portakal suyu
2 adet muz
1 adet portakal
1 paket pasta kreması
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı hindistancevizi
2-3 adet şekerleme
Hazır pasta ununu yumurta ve yarım su bardağı sütle çırpın. 24 cm çapında kalıbı yağlayıp, karışımı yayın. 200 derece fırında pişirin. Keki fırından alıp sıcakken kalıptan çıkartın. Soğuyunca enlemesine ikiye kesin. Kekin her iki yüzünü de portakal suyuyla ıslatın. Pasta kremasını 1 su bardağı sütle çırpın. Kekin alt kısmını büyük bir servis tabağına alın.
Kremanın yarısını kekin üzerine yayın.
Kremanın üzerine muzlardan birini dilimleyerek dizin. Hindistancevizi serpin. Üzerine diğer keki yerleştirip, kalan kremayı sürün. Pastayı 1 saat buzdolabında bekletin.
Portakal ve muz dilimleri ile pastanın üzerini süsleyin. şekerlemeleri de ince ince dilimleyip pastanın üzerine ekleyin. 1-2 saat dinlendirip servis yapın.
|
Portakallı Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161627
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2021
193 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya için:
4 adet yumurta
4'er kahve fincanı tozşeker ve un
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı tepeleme kakao
1'er paket kabartma tozu ve vanilya
Yarım kahve fincanı yoğurt
Portakallı krema için:
1,5 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı silme mısır nişastası
1 paket vanilya
3 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet portakal
Yarım çay kaşığı tuz
Portakal kabuğu şekerlemesi için:
2-3 adet portakal
1 çorba kaşığı tozşeker
Yeteri kadar su
Çikolata sos için:
100 gram krema
100 gram çikolata
Süslemek için:
Hazır şeker hamuru
Pandispanya için yumurta ve toz şekeri pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın. Sıvıyağ ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin. Yumurtalı karışıma ekleyip iyice karıştırın. Yağlanmış orta boy yuvarlak bir kalıba yayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pandispanya soğuyunca enlemesine 3 eşit parçaya kesin. Portakallı krema için tozşeker ve yumurtayı çırpma teli ile iyice çırpın. Un ve nişasta ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpmaya devam edin. Tuz ekleyin. Ocağa oturtup, azar azar ve karıştırarak sütü katın. Tereyağı ve vanilya ilave edip ocaktan alın. Portakalın kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın. Daha sonra her ikisini de kremaya ekleyip ılınmaya bırakın. Mikserle 5 dakika çırpın. Portakal kabuğu şekerlemesi için portakalların kabuklarını soyup, küçük küpler halinde kesin. Su dolu bir kaba koyup, acısının çıkması için 5 dakika kaynatın. Suyunu değiştirip, 5 dakika daha kaynatın. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın. En son suyunu değiştirdiğinizde tozşeker ekleyip ağdalaşana dek kaynatın. Suyunu süzdürüp soğumaya bırakın. Çikolata sos için kremayı kaynama noktasına gelene dek ısıtın. Üzerine parçalara ayrılmış çikolata ekleyip, eriyene dek karıştırın. Pandispanya katlarının arasına portakallı krema sürüp, portakal kabuğu şekerlemesi serpiştirerek, üst üste yerleştirin. Pandispanyanın her tarafını çikolata sos ile kaplayın. Şeker hamuruyla dilediğiniz şekilde süsleyin. Buzdolabında 5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
|
|