|
Sütlaç |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2058 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179685
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2024
48 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı Süt
1 Su bardağı Şeker
1 fincan kırıklı Beyaz Pirinç
1 silme kaşık Nişasta
1 silme kaşık Pirinç Unu
Bir tutam Tuz
1 fincan pirinç, su bardağı Su içinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Bir tahta kaşıkla pirinçler iyice ezilerek dövülür.
Başka bir tencerede 4 su bardağı Süt, bir bardak şeker, bir tutam tuz ve haşlanıp, ezilmiş pirinç karıştırılarak kaynatılır.
Yine ayrı küçük bir kapta, pirinç unu, nişasta birlikte su ile ezilir. Kaynamakta olan pirinç-süt karışımından birkaç kaşık alınarak, nişasta-pirinç unu karışımına katılır. Elde edilen karışım, top top olmamasına dikkat edilerek, Süt-Pirinç karışımına katılır. karıştırmaya devam edilir. 10 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınarak, kaselere dökülür.
Üzerine dövülmüş badem, yeşil fıstık yada fındık konulabilir.
İsteğe göre, güveç kaplarına konulursa, fırına sürülerek üstü pişirilip, fırında sütlaç elde edilebilir.
|
Sütlaç |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179341
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2024
54 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardağı su
2 su bardağı pirinç
7 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Tarçın
Pirinçleri yıkadıktan sonra 6 su bardağı su ile arada karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu iyice çektiğinde sütü ekleyin. Arada karıştırın, kaynayınca altını kısın, 15-20 dk kadar kısık ateşte biraz daha pişirdikten sonra toz şekeri ekleyin, 5-10 dk karıştırın, sonra da vanilyayı ekleyip 1-2 dk kadar karıştırın, sonra ocaktan alın. Kaselere boşaltıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra isterseniz üzerini tarçın ile süsleyebilirsiniz.
|
Sütlaç |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178195
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2024
61 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 litre süt
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 su bardağı su
Öncelikle pirinçleri yıkamadan geniş bir tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kısın ve biraz daha pişirmeye devam edin. Pişirirken ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Pirinçler yumuşayıp, suyunu çekince üzerine sütü de ilave edin ve yüksek ateşte kaynayıncaya kadara sık sık karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 15- 20 dakika da kısık ateşte pişirin. Daha sonra şekeri de ilave ederek karıştırmaya devam et ve 5 dakika daha pişirin ve sonra ocaktan alın. Pişen sütlaca vanilyayı da ekleyin ve biraz daha karıştırın. Hazır olan tatlıyı kaselere bölün.
Not: Fırın sütlaç yapmak istiyorsanız, fırına dayanıklı sütlaç kaselerini, derin bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Kapların yarısına gelecek kadar soğuk suyu, sütlaçlara değdirmeden tepsiye dökün. Fırına verdiğiniz sütlaçları, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana dakika kadar pişirin.
|
Sütlaç |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177393
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2024
64 defa indirildi / yazdırıldı
|
1. 5 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı şeker
1 paket valilin
Üzeri için;
Dövülmüş fındık
Önce pirinçler soğuk su ile yıkanır. Ardından tencereye süt şeker ve pirinç alınır ve sıklıkla karıştırılır. Kaynamaya başladığında valilin eklenir. Daha sonra pirinçler tamamen pişince ocağın altı kısılır.
Sütlaç koyulaşıncaya kâplara alınır fırın tepsisine 2 bardak su ilave edilir ve kaplar tepsiye yerleştirilir.
Fırında 200 derece de üzeri yanana kadar pişirilir ve istenen görselliğin ardından fırından çıkartılır. Fındık ile süslenir. Sütlaç hazır soğuyunca servis edebilirsiniz.
|
Sütlaç |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175211
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2023
193 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1/2 su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı vanilya özütü veya vanilin
Tarçın (üzeri için)
Pirinci bir süzgece alın ve bol suyla iyice yıkayın. Ardından süzgeçte süzülmesi için bekletin.
Tencereye yıkanmış pirinci ve sütü ekleyin. Orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Yaklaşık 20-25 dakika sürebilir. Arada karıştırmayı unutmayın, pirinçler tencereye yapışmamalı.
Pirinçler yumuşadıktan sonra toz şekeri ekleyin ve karıştırarak eritin. Şeker tamamen eridikten sonra vanilya özütünü ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Sütlaç kıvamını isterseniz daha koyu yapmak için pirinç ununu biraz suda eritin ve tencereye ekleyin. Karıştırarak kaynamaya devam edin. Pirinç unu kullanmadan da sütlaç kıvamını alabilirsiniz, bu tamamen tercihinize bağlıdır.
Sütlaç koyulaşıp muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Servis yapacağınız kaselere veya kuplara paylaştırın. Sütlaçlar oda sıcaklığına geldiğinde üzerlerine tarçın serpin.
Sütlaçları oda sıcaklığına gelene kadar beklettikten sonra buzdolabında soğutun. Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak üzerini süsleyebilirsiniz. Örneğin, dövülmüş fındık veya cevizle süsleyebilirsiniz.
|
Sütlaç |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175118
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2023
236 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çay bardağı pirinç.
2 litre su ve 1 litre süt.
3 yemek kaşığı pirinç unu.
Tarçın.
1 su bardağı süt.
1,5-2 su bardağı toz şeker (çok şekerli sevmeyenler 1,5 bardak da ekleyebilirler).
Öncelikle pirinç yıkanır ve su ile beraber ateşe koyulur.
Ardından pirinçler uzayarak suyunu çekene kadar kaynatılır ve soğuk süt eklenir.
1-2 kere karıştırılır ve kaynaması için beklenir.
Bekleme süresi esnasında 1 kasede pirinç unu, 1 su bardağı soğuk süt ile birlikte ezilir.
Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alınır ve kaseye ilave edilir (pirinç ununun ılınmış olması gerekir).
Ardından pirinç unu tencereye eklenir ve ara sıra karıştırılarak ortalama 10 dakika pişirilir.
Sonra toz şeker eklenir ve karıştırılır (1-2 taşım kaynatılır).
Devamında elde edilen sütlü tatlı kaselere pay edilir ve soğuduktan sonra tercihe bağlı olarak tarçın eklenerek servis edilir.
|
Sütlaç |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173289
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2023
182 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
2 litre su
2 çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 ila 2 su bardağı toz şeker (çok şekerli sevmeyenler için 1,5 bardak tercih edilebiliyor)
1 su bardağı süt
Tarçın
Sütlaç tarifinin yapılabilmesi için öncelikle pirinç yıkanır ve su ile ateşe koyulur.
Pirinçler uzayarak suyunu çekene kadar kaynatılır. Devamında soğuk süt eklenir.
Sonra 1-2 kere karıştırılır ve kaynaması beklenir.
Bekleme esnasında bir kasede pirinç unu, 1 su bardağı soğuk süt ile ezilir.
Tencerede kaynayan sütten 1-2 kepçe alınır ve kaseye ilave edilir (pirinç unu ılınmış olmalı).
Devamında pirinç unu tencereye eklenir ve ara sıra karıştırılarak ortalama 10 dakika kadar pişirilir.
Sonra toz şeker eklenerek karıştırılır ve 1-2 taşım kaynatılır.
Sütlaç kaselere paylaştırılır.
Hazırlanan sütlü tatlı soğuduktan sonra tercihe bağlı olarak üzerine tarçın eklenerek de servis edilebilir.
|
Sütlaç |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171983
Gönderme Tarihi: 11.May.2023
228 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım litre süt
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı pirinç
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya tozu
Bir tencerenin içine sütü ve suyu koyun.
Kaynadığı esnada buğday nişastası ve pirinçleri ekleyin.
Durmadan karıştırın.
O sırada içerisine şekeri, vanilyayı da ilave edin.
Tahta kaşıkla karıştırın. Birbirine yapışmadan pişmesini sağlar.
Pirinçler piştikten sonra ocağın altını kapatıp hepsini kaselere doldurun.
Kaseleri buzdolabına yerleştirin.
Dilerseniz tarçın ve hindistancevizi ile servis yapın.
|
Sütlaç |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171663
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2023
225 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
tam yağlı 1 lt süt
1,5 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Üzeri için
1 yemek kaşığı toz fıstık
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Pirinci yıkayın. Ama çok fazla değil. Çok fazla yıkarsanız nişastasını akıtmış olursunuz o zaman kıvamda sorun yaşarsınız.
Yıkanmış pirinci suyla haşlayın. Çok yumşak olmalı. Bir kasede süt koyun pirinç ununu ve nişastayı koyup kaşıkla ezerek eritin.
Yumşayan suyunu çekmekte olan pirincin içine süt ve şeker koyup karıştırarak kaynatmaya başlayın.
Nişasta ve pirinç ununu erittiğiniz kasedeki sütü de ekleyin ve karıştırarak kaynatmaya devam edin. Hafif yoğunlaşan tencerenin altını kapatın.
Altına kapatılan tencerenin içine vanilya ekleyip karıştırın. Kaselere pay edin. Servis etmeden önce fıstık ve hindistancevizi ile süsleyin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 03.07.2023
|
Sütlaç |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170653
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2023
202 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.vestel.com.tr
600 ml süt
1 paket vanilin
400 ml su
2 pişirici blender ölçeği toz şeker
1 pişirici blender ölçeği pirinç
Pirinçleri yıkayıp suyunu süzün. Suyu ve pirinçleri cam hazneye alın.
Sos yapma programını 30 dakikaya programlayarak çalıştırın.
15. dakikasında sütü, toz şekeri ve vanilini ekleyin.
Program tamamlandığında sütlaç hazırdır.
|
Sütlaç |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167035
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2022
213 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ litre süt
½ litre su
1 çay bardağı pirinç
½ çay bardağı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Üzeri için;
Toz tarçın
Yarım litre suyu pirinçlerle birlikte tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Pirinçlerin yumuşamasını bekleyin. Ardından yarım litre sütü ilave edin. Ayrı bir kasede 1 su bardağı süt ile pirinç ununu seyreltin. Tencereden alacağınız karışımdan alarak pirinç ununu ılıştırın ve yavaş yavaş tencereye aktarın. Son olarak toz şekerini de ilave edin ve karıştırın. Koyulaşmaya başladığında sütlacı kaselere paylaştırın. Soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis yapın.
|
Sütlaç |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164524
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2022
277 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 kilo süt yarım kilodan biraz az pirinç
2.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Süslemek için;
Toz tarçın
Sütümüzü derin bir tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
Bir tencerede de pirincimizi yıkayıp tencereye alıp üstünü biraz aşacak kadar su koyup çekene kadar orta ateşte pişirelim.
Pişen pirinci kaynayan süte ilave edelim.
10 dk pişmeye bırakalım ardın dan şekerini ekleyelim.
Ardından vanilyayı ekleyelim.
Koyulaşınca da sütlaç kapatıp kaselere pay edelim.
Üstünü süsleyip servise hazır edelim.
|
Sütlaç |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161029
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2021
287 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ çay bardağı pirinç (3 yemek kaşığı) (40 g)
2 su bardağı sıcak su(400 ml)
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker(200 g)
2 yemek kaşığı (tepeleme)buğday nişastası
1 çay bardağı su (150 ml)
Sadece bir kez sudan geçirerek yıkadığınız pirinci tencereye alın ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Bu sırada ara ara nazikçe karıştırın.
Pirinç, suyu çekip lapa hale gelince üzerine sütü ilave edin. Karıştırın ve süt kaynayana kadar ara ara karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra altını kısın, 8-10 dakika daha bu şekilde karıştırarak kısık ateşte pişirin.
Ardından şekeri ekleyin, karıştırın. Tekrar kaynamasını bekleyin ve 4-5 dakika daha da kısık ateşte bu şekilde kaynatın.
Nişastayı eklemek için bir kabın içerisine alın, 1 çay bardağı suyla karıştırın ve aynı anda hem karıştırıp hem tencereye ekleyin. Azar azar dökerek eklerseniz topaklanma riskini de engellemiş olursunuz.
Karıştırdıktan sonra hafifçe kıvam alana kadar pişirin. Bu sırada tekrar kaynayacak ve minik minik balonların yüzeye ulaştığını göreceksiniz, bunu gördükten sonra kısık ateşe alıp 1-2 dakika daha pişirin ve ardından ocaktan alın. Bu noktada sütlacın kıvamı akışkan bir boza kıvamında olmalıdır.
Sütlaç harcını bir kepçeyle kaselere dağıtın. Her kepçeden önce bir kez karıştırın ki bu sırada pirinçler en dibe çökmesin. Her kasede eşit miktarda pirinç olması için karıştırarak kepçeyle alın ve dökün.
Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat, tercihen 1 akşam kadar bekletin ve servis etmeden önce buzdolabından çıkarıp 5 dakika bekletin, tarçın serperek servis edin.
|
Sütlaç |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160058
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2021
305 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 su bardağı süt
1 su bardağı süt (pirinç için)
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
Dilerseniz küçük bir parça damla sakızı
Üzeri için:
Dilerseniz tarçın ya da fındık
Sütlacın en önemli noktası süttür. Süt, doğal ve organik olursa tadı da daha güzel olacaktır. Özellikle yağlı süt tercih edebilirsiniz. Sütü derin bir tencerede kaynatın. Kaynama noktası geldiğinde kısık ateşte biraz daha kaynatın. Eğer damla sakızı kullanıyorsanız sütün içine katın bu lezzet katacaktır.
Pirinçleri 1 bardak suyla yıkayıp süzün. Bu pirinçleri 1 bardak soğuk sütle tencereye koyun ve arada karıştırarak haşlayın. Süt kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirin. Sonra 7 su bardağı sütü ilave edin.
Orta ateşte kaynayana kadar sık sık karıştırın. Kaynamaya yakın şekeri ilave edin. Ocağı kısın ve yine arada karıştırarak yarım saat pişirin.
Sonra servis kaselerine boşaltın ve soğuduktan sonra üstlerini bir tepsiyle kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin ve tarçınla servis yapabilirsiniz.
|
Sütlaç |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156572
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2021
383 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 çay bardağı pirinç
1 litre soğuk süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 litre su
2 su bardağı toz şeker
Pirinç yıkanarak bir tencereye alınır.
Su ilave edilerek suyu çekene kadar pişirilir.
Suyu çektikten sonra süt eklenir, kaynamaya bırakılır.
Bu arada, pirinç unu bir bardak suyla karıştırılıp ezilir.
Tenceredeki sütten 1-2 kepçe alınarak pirinç ununa eklenir.
Karıştırılarak tekrar tencereye boşaltılır.
10 dakika kaynaması için bırakılır.
Toz şeker ilave edilerek karıştırılır.
Bir iki taşım kaynatıldıktan sonra, tencere ocaktan alınır ve kaselere servis edilir.
Ilıyan sütlaç soğuması için buzdolabına konur.
Üzerine tarçın serperek servise hazır hale getirilir.
|
Sütlaç |
|
ferahnur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc156483
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2021
562 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynar su
2 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
Pirinçleri yıkayalım.
Süzdükten sonra pirinçleri kaynar su içinde ocakta pişirelim.
Suyunu çekince şeker ve sütü içerisine dökelim.
Şeker yok oluncaya kadar karıştıralım.
Yüksek ateşte dibi tutmasın diye arada sırada karıştırarak pişirme işlemine devam edelim.
Süt kaynayınca ateşin altını kısalım.
Süt ve pirinç koyulaşınca tatlımız olmuş demektir.
Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
|
Sütlaç |
|
piano
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc152497
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020
345 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 lt süt
2 çay bardağı pirinç
1 litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 -2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Tarçın
Pirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın. Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin. Bir kaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin. Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin. Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin. Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin. Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın. Pişen sütlaçları kaselere dağıtın. Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin.
|
Sütlaç |
|
ablam ablam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2018
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151629
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2020
378 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
2 çay bardağı yıkanmış pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 su bardağı su
Öncelikle pirinçleri iyice yıkayın ve bir tencereye koyun.
Üzerine 4 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
Kaynayınca altını kıs ve biraz daha pişirmeye devam et. Pişirirken ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
Pirinçler yumuşayıp, suyunu çekince üzerine sütü de ilave edin ve yüksek ateşte kaynayıncaya kadara sık sık karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 20 dakika da kısık ateşte pişirin.
Daha sonra şekeri de ilave ederek karıştırmaya devam et ve 5 dakika daha pişirin ve sonra ocaktan alın.
Pişen sütlaca vanilyayı da ekleyin ve biraz daha karıştırın.
Hazır olan tatlıyı kaselere bölün ve ister soğuk ister sıcak tüketin.
|
Sütlaç |
|
kerem ali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc150180
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2020
338 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt (Süt mutlaka soğuk olmalıdır)
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 çay bardağı pirinç
İlk önce pirinçleri suyun içinde pişirerek şişmelerini sağlıyoruz.
Daha sonra içine sütü ekleyerek kaynatmaya başlıyoruz.
Süt ve pirinç kaynamaya başlayınca pirinç ununu bir miktar sıcak suyun içinde karıştırıyoruz ve sütlacın içine döküyoruz.
Bu işlemden sonra hızlıca karıştırıyoruz ve tekrar kaynamasını bekliyoruz.
Son olarak içine şekeri ekliyoruz.
Bir süre daha kaynattıktan sonra servis kaselerine alıyoruz.
Sütlaçları daha hızlı soğumaları için buzdolabına koyabilirsiniz.
|
Sütlaç |
|
beyaz yıldız
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc150168
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2020
340 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
1 litre süt (Süt mutlaka soğuk olmalıdır)
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 çay bardağı pirinç
Fıstık (süslemek için)
İlk önce pirinçleri suyun içinde pişirerek şişmelerini sağlıyoruz.
Daha sonra içine sütü ekleyerek kaynatmaya başlıyoruz.
Süt ve pirinç kaynamaya başlayınca pirinç ununu bir miktar sıcak suyun içinde karıştırıyoruz ve sütlacın içine döküyoruz.
Bu işlemden sonra hızlıca karıştırıyoruz ve tekrar kaynamasını bekliyoruz.
Son olarak içine şekeri ekliyoruz.
Bir süre daha kaynattıktan sonra servis kâselerine alıyoruz.
Sütlaçları daha hızlı soğumaları için buzdolabına koyabilirsiniz. Dilerseniz üzerini fıstıkla veya tarçınla süsleyebilirsiniz.
|
|