Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sütlaç Tarifleri > Sütlaç (67 adet - 4,901,261 defa bakıldı)

Sütlaç


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sütlaç

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145467
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2019
526 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 su bardağı su
1 bardak şeker
1 çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı pirinç unu
Vanilya
Tarçın

Bir tencerede süt ve suyu kaynatın.
Sonra pirinçleri ve pirinç ununu ilave edin.
Pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Şekeri ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kıvam alınca ocaktan alıp kaselere doldurun.
Tarçınla süsleyin.



Sütlaç

insancıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc144243
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2019
506 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

2 litre süt
1,5 su bardağı yıkanmış pilavlık pirinç
3 bardak şeker
Vanilya
Tarçın

Pirinci yıkayıp, sütle birlikte ezilene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Pirinçler yumuşayıp ezilince, şekerin tamamını ekleyin ve karıştırarak kaynatın. Kaynayınca yarım paket vanilyayı ekleyin ve karıştırıp ateşten alın.
Sıcakken kaselere paylaştırın. Soğuyunca üstüne tarçın serpin.



Sütlaç

alagöz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.01.2019
Mesajlar: 28
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc140287
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2019
609 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1 kg süt
200 gr. toz şeker
50 gr. pirinc haşlanmış
35 gr. nişasta
1 adet vanilya
Yarım yumurta sarısı
1 küçük parça damla sakizi

Süt şekerle birlikte kaynadıktan sonra nişasta vanilya yumurta sarısı olan karışımı kaynamış olan sütün içerisine döküyoruz. Daha önceden hazırlamış olduğumuz haşlanmış pirinci en son aşama olarak içerisine koyuyoruz ve kaynatıyoruz orantılı bir şekilde kaselere doldurup fırına veriyoruz ve soğuduktan sonra servise hazır.



Sütlaç

mutfak çırağı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.03.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc123692
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2017
1,134 defa indirildi / yazdırıldı




https://multicooker.com

Haşlanmış pirinç – 130 gr
Şeker – 120 gr
Nişasta – 10 gr
Süt – 500 ml
Vanilya şekeri – 10 gr
Tarçın (ince)

Nişastayı sütle (100 ml) karıştırın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine pirinci koyun, süt dökün (400 ml) ve karıştırın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu SÜTLÜ TATLI/MAMA, pişirme süresini 10 dakika olarak ayarlayın ve “Başlat” tuşuna basın. Kapağı kapatmadan sürekli karıştırarak pişirin. Çalışma modu bitmeden 5 dakika önce içine nişastalı sütü ekleyip karıştırın ve çalışma modu bitmeden 3 dakika önce şekeri ve vanilini ekleyip karıştırın. Kapağı kapatmadan çalışma modu bitene kadar pişirin. Hazır sütlaçı kaseye dökün ve soğuması için 6 saat buzdolabında bekletin. Üzerine tarçın serperek servis yapın.



Sütlaç

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc111930
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2015
1,177 defa indirildi / yazdırıldı




Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği

Süt
Pirinç
Nişasta
Su
Tatlandırıcı

Pirinci ayıklayıp yıkayın. Az suda suyunu çekip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Nişastayı su ile ezin, çok az tuz ilave edip karıştırın. Kaynayan süte ezilmiş nişastayı yavaş yavaş ilave ederek karıştırın, pişirmeye devam edin. Haşlanmış pirinci ilave edin. Ocağı kapatın. Sütlaç ılınınca tatlandırıcıyı ilave edin. Soğuyunca kaselere boşaltıp servis yapın.


Fotoğraf "muhafız" tarafından gönderildi. 06.05.2020


Sütlaç

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc111304
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2015
2,044 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg. süt
2 çay bardağı pirinç
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta

Pirinç birkaç defa yıkanarak bir tencereye alınır.
Üzerine 1 su bardağı su eklenir, yumuşayana kadar pişirilir.
Üzerine süt ilave edilir. Kaynamaya başlayınca şekeri katılır, ara sıra karıştırılarak, bu şekilde bir süre kaynatılır.
Nişasta ayrı bir kapta biraz su ile eritilir, kaynayan sütlaca eklenir.
Bir süre kaynatılır, kıvama gelince kaselere bölüştürülür.



Sütlaç

ironii
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2014
Mesajlar: 25
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc103701
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2014
1,510 defa indirildi / yazdırıldı




3 çay bardağı pirinç
3,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
1 çay kaşığı tarçın

Pirinçleri bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler biraz pişince üzerine sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice pişince de üzerine şekerini dövülmüş sakızı ekleyip karıştırın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesi için bekleyin. Soğuyunca servis yapın. Üzerine tarçın serpin ve ikram edin.


Sütlaç

bin nur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.04.2014
Mesajlar: 47
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc97420
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2014
1,603 defa indirildi / yazdırıldı




2 çay bardağı pirinç
3,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
Tarçın

Pirinçleri bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler biraz pişince üzerine sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice pişince de üzerine şekerini, dövülmüş sakızı ekleyip karıştırın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesi için bekleyin. Servis kaplarına paylaştırıp soğumaya bırakın. Bu arada kapların üzerine toz tarçın serpin bir tane kabuk tarçınla süsleyin.


Sütlaç

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc97000
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2014
1,491 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg süt
1.5 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 yemek kaşığı pirinç unu
2.5 su bardağı toz şeker
Süslemek için toz tarçın

1.5 çay bardağı pirinci yıkayınız.
1 litre su ile ateşe koyunuz.
Pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişiriniz.
Soğuk sütü ekleyiniz.
1-2 defa karıştırıp kaynamasını bekleyiniz.
Bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk su veya soğuk süt ile eziniz.
Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyiniz (pirinç unu ılınmış olmalı).
Dilerseniz nohut büyüklüğünde damla sakızını ilave ederek sakızlı olarak da hazırlayabilirsiniz.
Pirinç ununu tencereye ilave ediniz, karıştırarak 10 dakika kadar pişiriniz.
2.5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırınız ve 1-2 taşım kaynatınız.
Sütlacı kaselere paylaştırınız.
Soğuyunca üzerlerine tarçın serpiniz.

Not: Sütlaç; eskilerde "sütlü aş" olarak bilinen ve çok tercih edilen bir tatlı çeşididir.


Fotoğraf "gülfiraz" tarafından gönderildi. 24.12.2019


Sütlaç

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95619
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2014
1,544 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2007


1 litre süt
250 g toz şeker
90 g pirinç
15 g nişasta
200 ml su (pirinci haşlamak için)
10 g tarçın

Pirinç ayıklanıp yıkandıktan sonra tencereye konulur. Su ile yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Süt eklenerek 10 dakika pişirilir.
Şeker eklenir ve karıştırılarak eritilir.
Nişasta sütle karıştırılır. Sütlü pirinçli karışıma eklenir.
Bir kere kaynattıktan sonra ocaktan indirilir.
Fırında sütlaç yapmak istenirse nişastalı sütlü karışımdan bir miktar alınarak. 2 yumurta sarısı eklenerek çırpılır.
Sütlaca eklenir.
Pişirme işleminden sonra ısıya dayanıklı kaplara konur.
İçinde su bulunan tepsilere dizilir.


Sütlaç

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc94177
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2013
1,529 defa indirildi / yazdırıldı




2 çay bardağı pirinç
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
1 çorba kaşığı tarçın

Pirinçleri bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler biraz pişince üzerine sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice pişince de üzerine şekerini ,dövülmüş sakızı ekleyip karıştırın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesi için bekleyin. Servis kaplarına paylaştırıp soğumaya bırakın. Üzerine bol miktarda tarçın serpin. Soğuyunca servis yapın.


Sütlaç

reklamcı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2013
Mesajlar: 66
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc92740
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2013
1,426 defa indirildi / yazdırıldı




2 çay bardağı pirinç
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
1 çorba kaşığı tarçın

Pirinçleri bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler biraz pişince üzerine sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice pişince de üzerine şekerini, dövülmüş sakızı ekleyip karıştırın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesi için bekleyin. Servis kaplarına paylaştırıp soğumaya bırakın. Üzerine tarçın serpip soğuyunca servis yapın.


SÜTLAÇ

Aytek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2013
Mesajlar: 41
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc88638
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2013
1,532 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. süt
1.5 bardak toz şeker
1 bardak pirinç
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 bardak su

Pirinç, pirinç unu, şeker ve su bir tencerede karıştırılır. Üzerine sıcak süt ilâve edilip pişirilir. Ateşten indirilen sütlaç porselen kâselere boşaltılır. İstenirse fınnda kızartılıp, fırın sütlaç yapılır. Soğuk olarak yenir.


SÜTLAÇ

kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc75626
Gönderme Tarihi: 10.May.2012
2,897 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

1,5 litre süt
300 gram tozşeker
3 çorba kasığı kırık pirinç
1, 5 çorba kasığı nişasta
1, 5 çorba kaşığı pirinç unu
2 su bardağı su (Pirinçleri haşlamak için)
1 su bardağı su (Pirinç ununu ve nişastayı sulandırmak için)
50 gram margarin
1 çay kaşığı tuz

İlk iş olarak, sütü kaynatalım.
Pirinçleri yıkadıktan sonra, iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlayalın
Sütü, tuzu ve haşladığımız pirinçleri bir tencereye koyup, kaynatalım.
Pirinç ununu ve nişastayı karıştırıp, sicim gibi akıttığımız 1 su bardağı su ile sulandıralım.
Hazırladığımız bu karışımı, kaynamakta olan tencereye yavaş yavaş katıp, bir yandan da hızlıca karıştıralım.
8-10 dakika sonra tozşekeri ilave edip, boza kıvamına gelinceye kada pişirelim.
Ocaktan indirmeden margarini ilave edip, karıştıralım.
Kaselere boşaltıp soğuttuktan sonra, servis yapalım.

Not: İsteyenler, üzerini tarçın, çekilmiş antepfıstığı, badem veya fındık ile süsleyebilirler.


Sütlaç

yeni fasıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.08.2011
Mesajlar: 35
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc75395
Gönderme Tarihi: 02.May.2012
1,770 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı pirinç
1 litre süt
1.5 bardak şeker
1 paket vanilya

Suda pirinçler pişirilir.Ardından süt ve şeker ilave edilir.Pişirilir.Ocaktan almaya yakın vanilya ilave edilir.2 taşım daha kaynatılır.Ocaktan alınır.Tarçın ya da antep fıstığı ile servis edilir.


Sütlaç

tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc75280
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2012
2,046 defa indirildi / yazdırıldı




Tuğrul Şavkar

Klasik oran 2,5 kg. süte 100 gram pirinçtir. Bu oranlar 40 gram nişasta ve 200 gram tozşeker gerektirir. Sütlaç yapımında en önemli şey, pişirme sırasında ateşin ayarı. Çünkü süt harlı ateşte uçup gider ve geriye taş sertliğinde bir tatlı kalır ki buna sütlaç demek gerçek sütlaca haksızlık olur.
Ağır ateş ve çok dikkatli pişirme bu yüzden kaçınılmaz bir gereksinme. Ayrıca sütlacın ilk aşamasında pirinç mutlaka ıslatılmış ve yıkanıp süzülmüş olmalı. Islatma için 1 saat yeterlidir. Islak pirinç süzüldükten sonra, sütle birlikte kaynatılırken ağır ağır karıştırılması gerekir. Karışım bir taşım kaynadıktan sonra karıştırma işlemi aynı sıklıkta yapılmaz. Şeker, pişmenin son 10 dakikasında katılır. Sübye ise son 5 dakikada eklenir. Sütlacın sıcak sıcak kâselere aktarılması gerekir.

Not: İyi sütlacın tam yağlı sütle yapılması gerektiğini söyleyelim. Tabii amaç "diyet sütlaç" yapmak değilse! Şeker ve pirinç kalitesi sütlacın tadını süt kadar etkilemez. Eğer bir sütlaç, yeterince şekerli olduğu halde lezzetsiz ise, bunun olası nedeni süte su karıştırılmış olmasıdır.


Sütlaç

canseza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.03.2012
Mesajlar: 33
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc73845
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2012
1,690 defa indirildi / yazdırıldı




8 BARDAK SÜT
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
1 BARDAK ŞEKER
1 KAŞIK PİRİNÇ UNU (TEPELEME)
1 KAŞIK NİŞASTA (TEPELEME)

PİRİNÇLER 1,5 BARDAK SUDA HAŞLANIR, 7 BARDAK SÜT KAYNATILIR, KAYNAYAN SÜTE EKLENİR 10 DK SONRA KALAN 1 BARDAK SÜTTE NİŞASTA VE PİRİNÇ UNU AÇILIR SÜTE EKLENİR, 10 DK SONRA DA ŞEKERİ EKLENİP BİR İKİ TAŞIM KAYNATILIP KASELERE ALINIR, iÇİ SU DOLU TEPSİYE DİZİLEN KASELER FIRINLANIR.


SÜTLAÇ

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc73579
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2012
1,778 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

1 l süt
200 g toz şeker
50 g pirinç
1 yumurta sarısı
40 g nişasta

Tencereye süt, toz şeker, yumurta sarısı ilave edip kaynatın. Ardından bir kapta nişastanın açılması için az miktar su ilave edip karıştırın. Sulandırdığınız nişastayı kaynamış süte ilave edip, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin. Sütlacı ocaktan indirmeye yakın haşlanmış ve süzülmüş pirinçi de ilave edin. Karıştırdıktan sonra servis kaselerine alın. Üstü kızarıncaya kadar 200 derece fırında pişirin.


Sütlaç

IQ
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.04.2008
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc72814
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2012
1,705 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1.5 çay bardağı pirinç
1 paket vanilya

Pirinçler üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanır.Bir tencereye süt, toz şeker ve pirinçler konulur ve orta ateşte kaynatılır.Nişasta su ile eritilir ve tencereye eklenir.Birkaç dakika daha kaynatılır ve vanilya eklenir karıştırılıp ocaktan alınır.Kaselere paylaştırılır ve soğuyunca üzerine tarçın serpilerek servis yapılır.


Sütlaç

küçük anne
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.01.2012
Mesajlar: 22
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc71648
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2012
1,629 defa indirildi / yazdırıldı




5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı pirinç
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz damla sakızı

Tencereye yıkanmış pirinçleri koyup üzerini az geçecek kadar sıcak koyun ve kaynamaya bırakın. Pirinçler biraz yumuşayınca sıcak sütü de ekleyip 20 dakika pişirin. Üzerine şekeri koyup karıştırın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp içine damla sakızını ve vanilyayı koyup kâselere boşaltın. Servis yaparken üzerine tarçını serpip servis yapın.






Sütlaç Tarifleri Sütlaç Tarifleri



(67 adet Sütlaç 4,901,261 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort