Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Paluze Tarifleri > Sütlaç (67 adet - 4,901,281 defa bakıldı)

Sütlaç


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sütlaç

yudum
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.08.2008
Mesajlar: 38
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc71493
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2012
1,714 defa indirildi / yazdırıldı




4 bardak süt
2 bardak şeker
2 kaşık nişasta
Yarım bardak pirinç
2 su bardağı su
1 yumurta

Pirinci yıkayıp süzün. Tencerede yumuşayana kadar karıştırarak haşlayın. Sut, tozşekeri ayrı kaynatın.Pirinçler haşlanınca ezin. Sütlü karışım da kaynayınca pirinci ekleyin. Nişasta ve yumurta sarısını su ile karıştırın ekleyin ve güveçkere paylaştırın.bir tepsiye su koyup güveçleri suya yatırın. 180 derece fırında pişirin.


SÜTLAÇ

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc67444
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2011
1,859 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr (1 su bardağı) pirinç (yarım saat ılık suda bekletilmiş)
1500 gr (7+1/2 su bardağı) süt
900 gr (3+3/4 su bardağı) şeker
250 gr pirinç unu
3 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı vanilya tozu
3 çorba kaşığı gül suyu
3 çorba kaşığı şamfıstığı (dövülmüş)

Pirinci 3-4 kez yıkayıp süzdükten sonra, orta boy bir tencereye koyunuz. Tencereye pirinçlerin üstünü 3-4 parmak aşacak kadar sıcak su ekleyip, pirinçleri orta ateşte, yumuşayana kadar haşlayınız. Tencereyi ateşten alıp, pirinçleri süzerek soğuk suyla yıkayınız. Süzgeci bir kenara bırakınız.
Orta boy bir başka tencerede sütü orta ateşte kaynatınız. Kaynayınca şeker ve vanilyayı katıp, sürekli karıştırarak bir taşım kaynatınız. Tencereyi ateşten alınız. Orta boy bir kaseye pirinç ununu koyup, gül suyu ve yumurta sanlarını ekleyiniz. 3-4 çorba kaşığı su ekleyip, pirinç ununu koyu bir bulamaç haline getiriniz.
Sütün bulunduğu tencereyi yeniden orta ateşe oturtup, sütü kaynatınız. Ateşi kısıp, süzgeçteki pirinci tencereye katarak, 1-2 dakika kaynamaya bırakınız. Pirinç unu bulamacını ekleyip 5-10 dakika daha, ağır ateşte koyulaşana kadar kaynattıktan sonra, tencereyi ateşten alınız. Sütlacı cam kaselere boşaltıp bir kenarda ılınmaya bırakınız. Kaseleri üstlerine dövülmüş fıstığı serperek buzdolabına kaldırıp, soğuttuktan sonra, servis ediniz.


SÜTLAÇ

sunu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.03.2011
Mesajlar: 23
Şehir: Bingöl
Kısa URL: https://ml.md/lc62645
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2011
1,847 defa indirildi / yazdırıldı




100 gram pirinç
600 gram toz şeker
yarım paket vanilya
1 litre süt
1 kaşık pirinç unu
1 yumurta

Pirinci ayıklayarak yıkayınız. 3-4 bardak su ile uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirdikten sonra sütü ilâve ediniz. Pirinçlerin ezilmemesine dikkat ederek bir saat kadar kaynatınız. Üzerine şeker atıp, ayrı bir kapta yumurta sarısını pirinç unu ile ezerek sulandırmız. Bunları kaynamakta olan sütlâca ilâve ediniz. Vanilya, bir fiske de tuz atarak biraz daha kaynatıp ateşten alarak kâselere boşaltınız.


Sütlâç

reyon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69
Şehir: Kars
Kısa URL: https://ml.md/lc59131
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2011
1,968 defa indirildi / yazdırıldı




Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966


1,5 kg Süt (6 bardak)
225 g Şeker (3.1/4 fincan)
55 g Pirinç (3/4 fincan )
2 fincan Su
30 g Pirinçunu (1/2 fincan)
Tarçın

1,5 kg süte (6 bardak), yumuşayıncaya kadar haşlanmış, 55 g pirinç (3/4 fincan) koyarak sütü, kaynamaya bırakınız.
Süt kaynamakta iken; 30 g pirinç ununa (1/2 fincan), karıştırarak 2 fincan su koyunuz.
Süt iyice kaynar bir hâl alınca; yaptığınız pirinç unu - su karışımını kaynamakta olan süte bir taraftan karıştırmak suretiyle yavaş yavaş boşaltınız.
15 dakika sonra; 225 g şekeri (3.1/4 fincan) içinde pirinç unu ve pirinç bulunan süte ilâve ediniz ve az koyulukta bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişiriniz. Sonra da gerekli kaplara boşaltarak soğumaya bırakınız.
Sütlaçlar soğuyunca, arzuya göre üzerlerine tarçın serperek servis yapınız.


Sütlaç

aytaşı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc58785
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2010
2,056 defa indirildi / yazdırıldı




2 litre süt
500 gr. toz şeker
100 gr. pirinç
1 kaşık pirinç unu veya un
1 yumurta
Vanilya.

Pirinç ayıklanır. Yıkanır. 3 - 4 bardak su ile ateşe konur. Pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirilir. Süte ilâve edilir. Biraz süt ile kaynatıldıktan sonra şeker konur. Biraz daha kaynatılır. Ayrı bir kapta bir yumurta sarısı ilâve edilir. Ateşten alınır. Vanilya atılır. Kâselere koyarken köpüklü olması için kepçe ile savrula savrula konur.


Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi 05.01.2017


Sütlaç

hafize
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.05.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc51770
Gönderme Tarihi: 18.May.2010
1,919 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı sut
yarım bardak toz şeker
yarım bardak su
1 kaşık pirinç
yarım kaşık pirinç unu

Süte su katarak bir tencerede kaynatılır. Temizlenmiş pirinç sütle pişirilir. Şekere, sulandırılmış pirinç unu katıp pişirilir. Kâselere bölünür. Soğuduktan sonra üzerine tarçın dökülür.


Sütlaç

revan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2009
Mesajlar: 30
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc39089
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2009
2,290 defa indirildi / yazdırıldı




8 bardak süt
300 gr. toz şeker
1 kahve fincanı pirinç
1/4 kahve fincanı pirinç unu
1 kahve kaşığı tuz
1/4 kahve fincanı nişasta
1,5 bardak su (pirinç için)
3/4 bardak su (pirinç unu ve nişastaya)

Önce pirinç ayıklanır ve bir kaba ölçülere göre bu pirinç ile su konularak ateşe oturtulur. Pirinç, suyunu çekip yumuşak oluncaya kadar haşlanır ve kap ateşten indirilir. Bundan sonra başka bir tencereye ölçülere göre süt, tuz ve haşlanan pirinçler konularak kaynatılır.
Bu sırada başka bir kap alınarak içersine pirinç unu ve nişasta konup sicim gibi su akıtılarak daima karıştırılmak suretiyle her ikisi suda halledilir. Bu iş bitince suda halledilen pirinç unu ve nişasta kaynamakta olan sütün içine sicim gibi akıtılır ve bir yandan da tencere karıştırılır. 10 dakika tencere ateş üzerinde karıştırılmak suretiyle kaynatılır ve süte toz şeker katılır, koyulaşıncaya kadar iyice karıştırılıp kaynatılır. Sonra tencere ateşten indirilir, sütlâç kâselere taksim edilir, soğuduktan sonra da fıstık ve tarçınla süslenerek servis yapılır.


ML® Portakallı Sütlaç için tıklayın



Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 17.08.2015


Sütlaç

posta
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.07.2009
Mesajlar: 22
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc38528
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2009
3,160 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
2 litre süt
t 1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı fındık
3 portakal kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı antepfıstığı
2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı nişasta

Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra 15 dakika kaynatın. Başka bir tencerede sütü kaynatıp, şekeri ilave ederek karıştırın. Haşlanmış pirinç, fındık, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve yeşil fıstığı ekleyerek kaynatın. Nişastayı suyla eritip, kaynamakta olan sütü koyulaştırmak için karıştırarak ilave edin. Karışımı 10 dakika kaynatarak kaselere boşaltın. Üzerlerine rende portakal kabuğu ve tarçın serperek servis yapın.


Sütlaç

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36794
Gönderme Tarihi: 23.May.2009
3,133 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
2000 gram süt (8 bardak)
300 gram toz şeker (1.1/4 bar.)
70 gram kırıklı pirinç (1 k. f.)
15 gram pirinç unu (1/4 k. f.)
15 gram nişasta (1/4 kah. fin.)
1.1/2 bardak su (pirince)
¾ bardak su (pirinç unu ve nişastaya)
1 kahve kaşığı tuz

Bir kaba taşları ayıklanmış 1 tepeleme dolu kahve fincanı pirinç ile 1.1/2 bardak su koyarak, haşlamalı ve kabı ateşten almalıdır. Sonra bir tencereye 2000 gram süt, 1 kahve kaşığı tuz ile haşlanmış olduğumuz pirinçleri koyarak pirinçli sütü kaynamaya bırakmalıdır. Sonra, içine nişasta ve pirinç unu katılmış süt, boza kıvamında bir koyuluk oluşuncaya kadar, durmadan karıştırmak lazımdır. ve iyice soğuduktan sonra servis yapmalıdır.


Sütlaç

mesai
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.04.2009
Mesajlar: 35
Şehir: Kızılay-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc35402
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2009
6,580 defa indirildi / yazdırıldı




Ayşe Tüter

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1,5 çay bardağı pirinç
1 yumurtanın sarısı
4 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay kaşığı vanilya

Öncelikle pirinci bir miktar suyla kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız pirince sütü ilave edip, kaynamaya başlayınca şekeri, yumurta sarısını ve vanilyayı da ekleyin. Arada bir karıştırarak 30 dakika kadar pişirin. Eğer kıvamına gelmemişse pirinç ununu suyla eriterek sütlaca ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp kaselere boşaltın. Soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip, soğuk olarak servis yapın.


Sütlaç

aladağ
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc25027
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2008
2,865 defa indirildi / yazdırıldı




8 bardak süt
1 bardak şeker
Yarım bardak pirinç
4 adet yumurta sarısı
1 kaşık nişasta

Pirinci ayıklayıp yıkayın. Suda haşlayın. Sütü, şekeri katıp karıştırın. Bir taşım kaynatın. Nişastayı soğuk suyla eritin. Yumurta sarılarını da katıp karıştırın. Kaynaymca söndürün ve kaselere bölün. Soğutup servis yapın. Üstüne tarçın koyabilirsiniz.


Sütlaç

nabzet
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.06.2008
Mesajlar: 27
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc24482
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2008
3,233 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi
2 lt. süt
3 çay fincanı su
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı silme nişasta
2 çorba kaşığı silme pirinçunu
1,5 çay fincanı toz şeker

Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra 2 çay fincanı suyla küçük bir kaba koyarak, ortadan az ısıda, suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Öte yanda, alüminyum olmayan bir sütlaç tenceresinde sütü kaynatın ve pişirdiğiniz pirinci kaynamakta olan süte boşaltarak kaynamaya bırakın.
Bu sırada, nişastayla pirinç ununu 1 çay fincanı suyla karıştırarak ezin.
Ezilmiş nişasta ve pirinçununu pirinçle kaynamakta olan süte karıştırarak katın ve karıştırmaya ara vermeden, koyulaşıncaya kadar 10-15 dakika pişirin. Toz şekerini ekledikten sonra 10 dakika daha kaynatın.
Tek kişilik kaplara alın, çok çabuk soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
Sütlacın üzerinin kaymak tutmasını istiyorsanız, soğuturken sütlaç kaselerinin üzerine düz bir tabak kapatın. Alüminyum tencereler sütlacın renginin kararmasına neden olur.


SÜTLAÇ

kumbara
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 23.05.2008
Mesajlar: 18
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc24026
Gönderme Tarihi: 23.May.2008
3,531 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
2 kg süt
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı pirinç
2 su bardağı şeker

Yapılışı:
Pirinç ayıklayıp yıkanır. Tuz da ilave ederek sütle beraber çok ağır ateşte pişmeye bırakılır. Pirinçler piştikten sonra şeker ilave edilir. Biraz daha pişirilir. Ateşten indirilip, kaselere boşaltılır.


SÜTLAÇ

Romeo
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2008
Mesajlar: 66
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc23157
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2008
3,281 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1 kg. süt
3/4 su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 tutam tuz

Yapılışı:
Pirinçleri ayıklayıp, yıkayın. Sütü ve tuzu ilâve edip, kısık ateşte pişirin. Pirinçler pişince şekeri ilâve edip, 5 dakika daha pişirin ve kâselere boşaltın.


SÜTLÂÇ

sevim
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.12.2007
Mesajlar: 52
Şehir: Nallıhan/Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc21314
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2008
3,278 defa indirildi / yazdırıldı




1 lt. süt
1 çorba kaşığı pirinç unu
1/2 su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker

Pirinci 2 su bardağı su ile bakır bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Pirinç ununu biraz sütle eziniz. Sütle beraber pirince katınız.
Karıştırarak orta hararetli ısıda 10 dakika pişiriniz. Şekerini katıp 1-2 taşım kaynatarak sıcak olarak kâselere boşaltınız.


SÜTLAÇ

Cenk Nizipli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.12.2007
Mesajlar: 65
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc19903
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2007
3,486 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
2 lt. süt.
300 gr. şeker,
100 gr. pirinç,
1 yumurta sarısı,
1 kaşık un,
vanilya

Yapılışı:
1- Pirinci ayıklayıp yıkayınız.
2- Üzerini 4-5 parma geçecek kadar su koyup karıştırmadan kaynatınız.
3- Pirinçler uzayınca ateşten alınız.
4- Suyunu süzüp süte karıştırınız.
5- Sütü ateşe koyup 1-2 taşım kaynayınca şekeri ilave ediniz.
6- Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
7- Pirinç ununu biraz su ile ezip sütlaca ilave ediniz (Sütlacın koyulaşması için).
8- Bir iki taşım daha kaynatıp ateşten alınız.
9- Yukardan dökerek birer kişilik kaselere koyunuz.

NOT: Bütün sütü tatlıların vanilyası tatlı ateşten alınınca konur. Sıcağın tesiriyle koku gitmemesi için.


Sütlaç

sergüzeşt
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2007
Mesajlar: 39
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc19751
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2007
3,859 defa indirildi / yazdırıldı




Seda Pastanesi Çukurambar

Malzemeler
1,5 litre süt
1 büyük çay fincanı pirinç
1 büyük çay fincanı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta

Yapılışı
Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç, iyice pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar bol suda haşlanır. Piştikten sonra süzülür. Süzülen pirince 1.5 litre süt, şeker ve nişasta ilave edilir. Orta harlı ateşte, koyulaşana kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak 20 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra küçük güveçlere ya da kaselere dökülür. Arzuya göre 180 derece ısıtılmış fırına konur, fırının ızgara bölümü açılır. Sütlaçlar fırının ızgara konumunda üst kısımları yanmaya yakın pişecek kadar kızartılır. Sütlaçların üzeri kızardıktan sonra isteğe göre sıcak ya da soğuk olarak servis yapılır.


Sütlaç

pelikan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.10.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc18264
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2007
16,050 defa indirildi / yazdırıldı




6 kişilik Gerekli malzeme:
4 su bardağı süt
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
1.5 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 I paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın

Pirinçleri yıkayıp süzün. Tencereye alıp suyu ekleyin ve pirinçler suyu çekinceye kadar pişirin.
Nişastayı 1 çay bardağı süte ezin. Kalan süt, tozşeker ve nişastalı sütü pirince ilave edip kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ve üzeri göz göz olunca ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip karıştırın ve kâselere paylaştırın. Tarçınla süsleyip buzdolabında birkaç saat bekletin. Soğuk olarak servis edin.


Sütlaç

cemsertel
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 21.09.2007
Mesajlar: 10
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc17883
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2007
3,300 defa indirildi / yazdırıldı




Gönül Demir

4 su bardağı süt,
2 su bardağı su,
2 kahve fincanı pirinç,
2 çay bardağı şeker,
2 tatlı kaşığı nişasta
1\2 su bardağı süt,
1 paket vanilya.
Üzeri için: tarçın

Pirinçlerin üzerine suyu ekliyorum ve yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyorum. Sütü ve şekeri ekleyip birkaç dakika daha pişiriyorum. Yarım su bardağı sütün içinde nişastayı eziyorum ve tencereye ilave ediyorum. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyorum. Ateşten alıp vanilyayı ekliyorum ve kaselere boşaltıyorum. Soğuyunca üzerine tarçın serpiyorum. Afiyet olsun.


Sütlaç

müjde
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.08.2007
Mesajlar: 48
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc17562
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2007
3,270 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım su bardağı pirinç,
1,5 su bardağı su,
1,5 çorba kaşığı nişaşta,
5 su bardağı süt,
12 çorba kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 tatlı kaşığı hindistancevizi

Yarım su bardağı pirinci ayıklayıp yıkayın. Tencereye koyun. Üzerine 1,5 su bardağı suyu ilave edin. Yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Bir buçuk çorba kaşığı nişastayı 1/4 su bardağı süt ile ezin. Kalan sütü ve ezilmiş nişastayı pirince ekleyin. Hep aynı yöne doğru karıştırarak 10 dakika pişirin.
Ocağı kapatın. Sütlaç biraz ılınınca şekeri ekleyin. Rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Servis kaselerine boşaltın. Üzerini hindistancevizi ve tarçın ile süsleyin.






Sütlaç Tarifleri Paluze Tarifleri



(67 adet Sütlaç 4,901,281 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort