Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Glazür Tarifleri > Yağlı Krem (9 adet - 252,233 defa bakıldı)

Yağlı Krem


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yağlı Krem

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1409
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2006
2,463 defa indirildi / yazdırıldı




1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
2 yumurta akı
2 kahve fincanı şeker
Yarım paket vanilya

Cam veya Porselen bir kasede yağ karıştırarak beyazlatılır.
İki kahve fincanı şeker, aynı miktar su ile kaynatılıp koyulaştırılır.
İki yumurta akı bir tencerede çarpılıp katı kar haline getirilir.
Kaynar şurup dökülüp hızla karıştırılır.
Ilınınca kaşık kaşık yağa ilave edilir. (Tencere dibinde kalan şurup katılmaz.) Vanilya konur.
Bu krem pastaların üzerini süslemede kullanılır.

Not: Yağlı kreme, 1 çorba kaşığı elenmiş kakao katılıp tadı ve görünüşü değiştirilerek kullanılabilir.


ML® Çetin Krem için tıklayın




YAĞLI KREM

zambak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.02.2008
Mesajlar: 62
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc22116
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2008
2,326 defa indirildi / yazdırıldı




2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 paket vanilya

Yağ ve şekeri porselen bir kâseye koyup tahta kaşıkla karıştırarak yumuşatınız. (Veya mikserle köpürtünüz) Vanilya ilave edip yediriniz.

ML® Çetin Krem (görsel)


YAĞLI PASTA KREMİ

yalın
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2007
Mesajlar: 27
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc23797
Gönderme Tarihi: 13.May.2008
2,148 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
100 gr tereyağı
1 yumurta akı
5 kaşık pudra sekeri

Yapılışı:
Yağ ve elenmiş pudra şekerini spatülle yağ beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yumurta akını ilave edip iyice yediriniz. Hazırlanan bu krem istenilen pastalarda kullanılır.


YAĞLI PASTA KREMASI

hasene
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.09.2009
Mesajlar: 36
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc40668
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2009
2,114 defa indirildi / yazdırıldı




75 gr tereyağı
100 gr sütsüz çikolata (kuvertür)
100 gr pralin

İçi yuvarlak küçük bir tencereye konan tereyağı hafif ateşte ısıtılırken telle karıştırılır. Fazla kızdırılmaz. Sonra, ateşten alınıp içine pralin ve rendelenmiş çikolata konur. Bunlar yağın sıcaklığında eritilir, sonra sık delikli bir tel süzgeçten geçirilerek başka bir kaba aktarılır. Soğuyunca donmasına meydan verilmeden pastanın üzerine dökülür, her tarafı kapatılır. Serin bir yerde 15 dakika kadar bırakılır, dondurulur. Krema dökülürken pasta bir nehale teli veya benzeri bir araç üzerine yerleştirilir.


YAĞLI PASTA KREMİ

muhsin76
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2011
Mesajlar: 22
Kısa URL: https://ml.md/lc65938
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2011
1,987 defa indirildi / yazdırıldı




1 küçük paket margarin
1 adet yumurta akı
4 veya 5 çorba kaşığı pudraşekeri

Yağı ve elenmiş pudraşekerini porselen bir kâseye koyunuz.
Tahta bir kaşık veya spatülle bir yöne doğru ezerek yağ beyazlaşıncaya kadar karıştırınız.
Yağ iyice beyazlaşınca 1 yumurta akı kırıp, bunu da iyice yediriniz.
Hazırlanan bu kremi istenilen yerde kullanınız.

Not: Bu krem daha ziyade meyveli ve jöleli pastalarda hem ara kremi olarak, hem de örtülük olarak kullanılır. Ayrıca da pastaları süslemek için de kullanılan bir kremdir.


YAĞLI PASTA KREMİ

muhsin76
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2011
Mesajlar: 22
Kısa URL: https://ml.md/lc65939
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2011
2,368 defa indirildi / yazdırıldı




1 büyük paket margarin
10 çorba kaşığı tozşeker
4 adet yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı su

Bir bardak suyu porselen bir kâseye koyup, içerisine yumurtaları kırınız.
Şekeri küçük bir kaba koyup, üzerine çıkacak kadar suyla kaynatarak iyice ağdalaştırınız.
Ağdalaşan şekeri kâsedeki yumurta ve su karışımının içine döküp süratle karıştırarak krem haline getiriniz.
Yağı büyük parçalar haline getirip yukarıdaki karışıma azar azar koyup, yediriniz.
Yağ bitince hepsini iyice krem haline getirip istediğiniz yerde kullanınız.

Not: Bu şekilde hazırlanan krem, hem ara kremi kem de üst krem olarak kullanılır. Bu krem uzun süre dayanır. Ve pasta çabuk bozulmaz. Pastanın uzun süre dayanmasını istiyorsanız, kremi böyle hazırlayınız.


Yağlı Pasta Kreması

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95754
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2014
2,207 defa indirildi / yazdırıldı




250 g toz şeker
10 g vanilya
5 adet yumurta akı

Şeker bir su bardağı suyla kaynatılarak koyulaştırılır. Çırpılarak kar haline getirilen yumurta aklarına kıvamlı hale getirilen şeker kaynar olarak yavaş yavaş ilave edilir, hızlıca çırpılır. Karışım ılıklaşınca, normal ısıda yumuşatılmış tereyağı veya margarin bir kasede ezilir. Hazırlanan karışım bu yağa yavaş yavaş yedirilir. Hazırlanan bu krema pastanın süslenmesinde veya katları arasında kullanılabilir.


Yağlı Krema

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc96897
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2014
1,820 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


170 g tereyağı (küp küp kesilmiş)
60 g margarin (oda ısısında bekletilmiş)
125 ml su
3 g tuz
10 g vanilya
1/2 tatlı kaşığı badem extre sıvısı
910 g elenmiş pudra şekeri

Önceden oda sıcaklığında beklettiğiniz katı yağları mikser yardımı ile iyice çırpınız.
Bir başka kapta lezzet vericileri ve suyu karıştırınız.
Çırpılmış yağa suyu ve pudra şekerini ilave ederek 2 dakika orta ayarda mikser ile çırpınız.

Not: Kek arasına ve üstüne kaplama, süsleme için de kullanılır.


Yağlı Krema

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc159056
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2021
508 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

250 gram tuzsuz oda sıcaklığında tereyağı
400 gram pudra şekeri
2 yemek kaşığı ılık süt
1 paket vanilya ya da 1 çay kaşığı vanilya aroması
İsteğe göre gıda boyası

İlk önce tereyağını oda sıcaklığına getirin.
Geniş bir kaba alıp mikserle tereyağı krema haline gelene kadar çırpın.
Pudra şekerini mutlaka eleyerek ekleyin.
Mikserle yüksek devirde ara ara tereyağına pudra şekeri ilave ederek 7 dakika çırpın.
En son 2 yemek kaşığı ılık sütü ve vanilyayı ekleyin.
Ne renk yapacaksanız o renk gıda boyasını çay kaşığının ucuyla ekleyin ve karıştırın.
Krema sıkma torbasına koyup 30 dakika buzdolabında bekletin.

Not: Ayrıca bu şekilde hazırlayıp 3 ay derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan önce derin dondurucudan çıkarıp oda sıcaklığında bekletip yumuşatın.







Yağlı Krem Tarifleri Glazür Tarifleri



(9 adet Yağlı Krem 252,233 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort