|
Yağlı Krema |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159056
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2021
508 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
250 gram tuzsuz oda sıcaklığında tereyağı
400 gram pudra şekeri
2 yemek kaşığı ılık süt
1 paket vanilya ya da 1 çay kaşığı vanilya aroması
İsteğe göre gıda boyası
İlk önce tereyağını oda sıcaklığına getirin.
Geniş bir kaba alıp mikserle tereyağı krema haline gelene kadar çırpın.
Pudra şekerini mutlaka eleyerek ekleyin.
Mikserle yüksek devirde ara ara tereyağına pudra şekeri ilave ederek 7 dakika çırpın.
En son 2 yemek kaşığı ılık sütü ve vanilyayı ekleyin.
Ne renk yapacaksanız o renk gıda boyasını çay kaşığının ucuyla ekleyin ve karıştırın.
Krema sıkma torbasına koyup 30 dakika buzdolabında bekletin.
Not: Ayrıca bu şekilde hazırlayıp 3 ay derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan önce derin dondurucudan çıkarıp oda sıcaklığında bekletip yumuşatın.
|
Yağlı Krema |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96897
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2014
1,821 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
170 g tereyağı (küp küp kesilmiş)
60 g margarin (oda ısısında bekletilmiş)
125 ml su
3 g tuz
10 g vanilya
1/2 tatlı kaşığı badem extre sıvısı
910 g elenmiş pudra şekeri
Önceden oda sıcaklığında beklettiğiniz katı yağları mikser yardımı ile iyice çırpınız.
Bir başka kapta lezzet vericileri ve suyu karıştırınız.
Çırpılmış yağa suyu ve pudra şekerini ilave ederek 2 dakika orta ayarda mikser ile çırpınız.
Not: Kek arasına ve üstüne kaplama, süsleme için de kullanılır.
|
Yağlı Pasta Kreması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95754
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2014
2,209 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 g toz şeker
10 g vanilya
5 adet yumurta akı
Şeker bir su bardağı suyla kaynatılarak koyulaştırılır. Çırpılarak kar haline getirilen yumurta aklarına kıvamlı hale getirilen şeker kaynar olarak yavaş yavaş ilave edilir, hızlıca çırpılır. Karışım ılıklaşınca, normal ısıda yumuşatılmış tereyağı veya margarin bir kasede ezilir. Hazırlanan karışım bu yağa yavaş yavaş yedirilir. Hazırlanan bu krema pastanın süslenmesinde veya katları arasında kullanılabilir.
|
YAĞLI PASTA KREMİ |
|
muhsin76
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2011
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65939
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2011
2,369 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük paket margarin
10 çorba kaşığı tozşeker
4 adet yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı su
Bir bardak suyu porselen bir kâseye koyup, içerisine yumurtaları kırınız.
Şekeri küçük bir kaba koyup, üzerine çıkacak kadar suyla kaynatarak iyice ağdalaştırınız.
Ağdalaşan şekeri kâsedeki yumurta ve su karışımının içine döküp süratle karıştırarak krem haline getiriniz.
Yağı büyük parçalar haline getirip yukarıdaki karışıma azar azar koyup, yediriniz.
Yağ bitince hepsini iyice krem haline getirip istediğiniz yerde kullanınız.
Not: Bu şekilde hazırlanan krem, hem ara kremi kem de üst krem olarak kullanılır. Bu krem uzun süre dayanır. Ve pasta çabuk bozulmaz. Pastanın uzun süre dayanmasını istiyorsanız, kremi böyle hazırlayınız.
|
YAĞLI PASTA KREMİ |
|
muhsin76
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2011
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65938
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2011
1,988 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 küçük paket margarin
1 adet yumurta akı
4 veya 5 çorba kaşığı pudraşekeri
Yağı ve elenmiş pudraşekerini porselen bir kâseye koyunuz.
Tahta bir kaşık veya spatülle bir yöne doğru ezerek yağ beyazlaşıncaya kadar karıştırınız.
Yağ iyice beyazlaşınca 1 yumurta akı kırıp, bunu da iyice yediriniz.
Hazırlanan bu kremi istenilen yerde kullanınız.
Not: Bu krem daha ziyade meyveli ve jöleli pastalarda hem ara kremi olarak, hem de örtülük olarak kullanılır. Ayrıca da pastaları süslemek için de kullanılan bir kremdir.
|
YAĞLI PASTA KREMASI |
|
hasene
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2009
Mesajlar: 36 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc40668
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2009
2,116 defa indirildi / yazdırıldı
|
75 gr tereyağı
100 gr sütsüz çikolata (kuvertür)
100 gr pralin
İçi yuvarlak küçük bir tencereye konan tereyağı hafif ateşte ısıtılırken telle karıştırılır. Fazla kızdırılmaz. Sonra, ateşten alınıp içine pralin ve rendelenmiş çikolata konur. Bunlar yağın sıcaklığında eritilir, sonra sık delikli bir tel süzgeçten geçirilerek başka bir kaba aktarılır. Soğuyunca donmasına meydan verilmeden pastanın üzerine dökülür, her tarafı kapatılır. Serin bir yerde 15 dakika kadar bırakılır, dondurulur. Krema dökülürken pasta bir nehale teli veya benzeri bir araç üzerine yerleştirilir.
|
YAĞLI PASTA KREMİ |
|
yalın
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23797
Gönderme Tarihi: 13.May.2008
2,149 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
100 gr tereyağı
1 yumurta akı
5 kaşık pudra sekeri
Yapılışı:
Yağ ve elenmiş pudra şekerini spatülle yağ beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yumurta akını ilave edip iyice yediriniz. Hazırlanan bu krem istenilen pastalarda kullanılır.
|
YAĞLI KREM |
|
zambak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2008
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22116
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2008
2,327 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 paket vanilya
Yağ ve şekeri porselen bir kâseye koyup tahta kaşıkla karıştırarak yumuşatınız. (Veya mikserle köpürtünüz) Vanilya ilave edip yediriniz.
ML® Çetin Krem (görsel)
|
Yağlı Krem |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1409
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2006
2,463 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
2 yumurta akı
2 kahve fincanı şeker
Yarım paket vanilya
Cam veya Porselen bir kasede yağ karıştırarak beyazlatılır.
İki kahve fincanı şeker, aynı miktar su ile kaynatılıp koyulaştırılır.
İki yumurta akı bir tencerede çarpılıp katı kar haline getirilir.
Kaynar şurup dökülüp hızla karıştırılır.
Ilınınca kaşık kaşık yağa ilave edilir. (Tencere dibinde kalan şurup katılmaz.) Vanilya konur.
Bu krem pastaların üzerini süslemede kullanılır.
Not: Yağlı kreme, 1 çorba kaşığı elenmiş kakao katılıp tadı ve görünüşü değiştirilerek kullanılabilir.
ML® Çetin Krem için tıklayın
|
|