Kısa URL: https://ml.md/lc1409
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2006
2,463 defa indirildi / yazdırıldı
1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
2 yumurta akı
2 kahve fincanı şeker
Yarım paket vanilya
Cam veya Porselen bir kasede yağ karıştırarak beyazlatılır.
İki kahve fincanı şeker, aynı miktar su ile kaynatılıp koyulaştırılır.
İki yumurta akı bir tencerede çarpılıp katı kar haline getirilir.
Kaynar şurup dökülüp hızla karıştırılır.
Ilınınca kaşık kaşık yağa ilave edilir. (Tencere dibinde kalan şurup katılmaz.) Vanilya konur.
Bu krem pastaların üzerini süslemede kullanılır.
Not: Yağlı kreme, 1 çorba kaşığı elenmiş kakao katılıp tadı ve görünüşü değiştirilerek kullanılabilir.
250 gram tuzsuz oda sıcaklığında tereyağı
400 gram pudra şekeri
2 yemek kaşığı ılık süt
1 paket vanilya ya da 1 çay kaşığı vanilya aroması
İsteğe göre gıda boyası
İlk önce tereyağını oda sıcaklığına getirin.
Geniş bir kaba alıp mikserle tereyağı krema haline gelene kadar çırpın.
Pudra şekerini mutlaka eleyerek ekleyin.
Mikserle yüksek devirde ara ara tereyağına pudra şekeri ilave ederek 7 dakika çırpın.
En son 2 yemek kaşığı ılık sütü ve vanilyayı ekleyin.
Ne renk yapacaksanız o renk gıda boyasını çay kaşığının ucuyla ekleyin ve karıştırın.
Krema sıkma torbasına koyup 30 dakika buzdolabında bekletin.
Not: Ayrıca bu şekilde hazırlayıp 3 ay derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan önce derin dondurucudan çıkarıp oda sıcaklığında bekletip yumuşatın.