|
|
Fırın Sütlaç |
 |
lalifer
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.10.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc102347
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2014
2,150 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çay bardağı pirinç
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
1 çorba kaşığı şeker
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Pirinçleri bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler biraz pişince üzerine sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice pişince de üzerine şekerini, dövülmüş sakızı ekleyip karıştırın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesi için bekleyin. Fırın kaplarına paylaştırın. Sütlaç içinden 1 çay bardağı alıp içine yumurta sarısını koyup karıştırın. Kapların üzerine tekrar paylaştırıp 200 derecede kızarıncaya kadar pişirip çıkartın. Soğuyunca servis yapın.

|
Fırın Sütlaç |
 |
bahçıvan
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2014
Mesajlar: 51 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc97022
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2014
1,779 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
90 g pirinç ( ½ su bardağı)
300 g su ( 1.5 su bardağı)
10 g nişasta (1.5 yemek kaşığı)
1 kg süt ( 5 su bardağı )
240 g ( 1.1/3 toz şeker)
10 g limon kabuğu rendesi
Pirinci ayıklayıp yıkayınız, ölçülü su ile ocağa koyunuz.
Yumuşayıncaya kadar (taneler uzayıncaya kadar) ortalama 20 dakika hafif ateşte pişiriniz.
Nişastayı yarım su bardağı soğuk sütle eziniz.
Kalan süt ve sütle ezilmiş nişastayı pişen pirince karıştırarak ilave ediniz.
Karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişiriniz.
Ölçülü şekeri ve limon kabuğu rendesini ilave ederek 2-3 dakika daha pişiriniz.
Ocaktan aldığınız sütlaçtan ayırmış olduğunuz 1 su bardağı sütlaca çırparak hazırladığınız yumurtayı ilave ederek karıştırınız.
Tencerede kalan sütlacı ısıya dayanıklı fırın kaselerine koyarak üzerine hazırlamış olduğunuz yumurtalı sütlacı paylaştırınız.
Kaseleri, içi iki parmak su dolu fırın tepsisine diziniz.
Fırını üstten kızdırıp sütlaçların üzeri kızarana kadar pişiriniz.
Pişen sütlaçların soğumasını bekleyerek servis yapınız.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 10.04.2023
|
Fırın Sütlaç |
 |
Vanya Dayı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.02.2014
Mesajlar: 36 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc96090
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2014
1,788 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çay bardağı pirinç
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
1 çorba kaşığı şeker
200 gram fındık
Pirinçleri bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler biraz pişince üzerine sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice pişince de üzerine şekerini, dövülmüş sakızı ekleyip karıştırın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesi için bekleyin. Fırına dayanıklı kaplarına paylaştırıp üzerine şeker serpin ve 190 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip çıkartın ve soğumaya bırakın. Kıyılmış fındıklarla süsleyip ikram edin. Soğuyunca servis yapın.
|
Fırında Sütlaç |
 |
Handan Gürsoy
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.07.2013
Mesajlar: 61 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc91953
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2013
1,979 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 su bardağı süt
1.5 su bardağından biraz eksik toz şeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı
Pirinci suda haşlayın. Süzüp üzerine sütü ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp toz şekeri ilave edin. Pirinç ununu suda hafifçe incelterek tencereye ekleyin. 2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Vanilyayı ilave edip karıştırın ve fırın kaplarına boşaltın. Yumurta sarısını çırpıp sütlaçların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 10.04.2023
|
Fırın Sütlaç |
 |
siyami
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88975
Gönderme Tarihi: 05.May.2013
2,270 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
1 litre süt
1/2 su bardağı pirinç
1 kaşık nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
Pirinç, 2,5 su bardağı su ile haşlanır. Süt, ayrı bir tencerede ısıtılır. Haşlanmış pirinçler süte ilave edilir, pişmeye bırakılır. Nişasta, 2 kaşık suyla ezilir, karışıma eklenir. Koyulaşmaya başlayınca altı kapatılıp vanilya konur. Daha sonra Güveç kaplarına boşaltılır. Yumurta sarısına bir çorba kaşığı su konup çırpılır. Sütlaçların üzerine 1'er tatlı kaşığı dökülür. Güveçler, içi soğuk su dolu bir tepsiye yerleştirilir. Üzerleri kızarana kadar fırında pişirilir. Soğuk servis yapılır.
Not: Güveç kabı yoksa; ısıya dayanıklı cam kaseler de kullanılabilir.

|
Fırın Sütlaç |
 |
Nesli
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc81291
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2012
1,812 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı damla sakızı
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı nişasta
Sütü bir tencereye döküp içine pirinçleri ekleyin. Kaynamaya bırakın. Pirinçler biraz pişince içine damla sakızı ve vanilyayı şekeri ekleyin. Koyulaşıncaya kadar 15 dakika daha kaynatın. Koyulaşınca ocaktan alıp küçük kaplara boşaltın. Üzerine şeker ve yumurtayı çırpın. Çok az süt ile karıştırtıp sütlacın içine dökün. Fırın kaplarına alıp üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakıp servis yapın.
|
Sütlaç Fırında |
 |
Doğa
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.08.2006
Mesajlar: 52 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc79351
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2012
1,737 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı margarin
1 Paket vanilya
1 Kg. süt
2 Su Bardağı şeker
1 Çay Bardağı pirinç
1 Tatlı Kaşığı nişasta
PİRİNÇ ÖNCEDEN ISLATILIR VE YUMUŞAMASI SAĞLANIR. SÜT, ŞEKER, PİRİNÇ, NİŞASTA VE VANİLYA KIVAM ALANA KADAR KARIŞTIRILARAK KAYNATILIR. FIRINA VERMEDEN ÖNCE BİRKASEYE SÜTLACIN SIVI YERİNDEN ALINIP BİR YUMURTA İLE KARIŞTIRILIR. KASELERE KOYDUĞUNUZ SÜTLACLARIN ÜZERİNE BU KARIŞIMI PAY EDİN.FIRINDA 160 DERECEDE ÜZERİ KAHVERENGİ LEKELER ŞEKLİNİ ALANA KADAR PİŞİRİN.
|
Fırında Sütlaç |
 |
Bennur
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2012
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76532
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2012
2,377 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nişasta (3 çorba kaşığı, 75 gram)
Şeker (1 su bardağı, 250 gram)
Haşlanmış Pirinç (1 çay bardağı, 50 gram,)
2 yumurta sarısı
Süt (1 kg)
Vanilya (1 paket isteğe göre)
Soğuk su (1 çay bardağı)
Tencereye 1 kg sütü ve 1 su bardağı şekeri koyun. Çırpma teli ile yavaş yavaş karıştırın.
Ardından 2 yumurta sarısını ekleyin. 1 çay bardağı haşlanmış pirinci ilave edin.
Bu sırada nişastanızı başka bir kasede bir çay bardağı suda iyice eritin. Süt kaynamaya başlayınca yavaş karıştırarak süte ilave edin.
Nişastayı süte karıştırırken çırpma işlemine devam edin. Bir aşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Servis kaselerine boşaltın.
5 Fırın tepsisine kaselerin tabanını geçecek şekilde soğuk suyu koyduktan sonra kaselerinizi fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında, 180-200 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Dilerseniz üzerine fındık tozları serperek servis yapabilirsiniz.
Not: Fırına sütlaç kaselerini koymadan önce fırın tepsisine kaselerin tabanını geçmeyecek şekilde soğuk su koyun. Bu şekilde sütlaçlarınızın topak topak olmasını önleyebilirsiniz. Pirinçleri de önceden haşlarken çok fazla haşlanmamasına, dişe dokunacak bir durumda, yani biraz diri olmasına dikkat edin.
Fotoğraf "çarşamba" tarafından gönderildi. 27.07.2019
|
Fırın Sütlaç |
 |
kahraman meral
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.05.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc75784
Gönderme Tarihi: 16.May.2012
2,340 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 lt süt
1/2 su bardağından biraz fazla pirinç
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı şeker
Pirinçler 2 bardak suda 15 dakika kadar iyice kabarana kadar pişirilir. Süt, şeker ve 1/2 çay bardağı suda ezilen nişasta eklenir. Hepsi kaynayıncaya kadar pişirilir. Isıya dayanıklı kaplara paylaştırılır. Yarım saat oda ısısında bekletilip üzerlerinin kabuk tutması sağlanır. 200 derece fırında üzerleri kızartılır.
Fotoğraf "abcd" tarafından gönderildi. 21.06.2019
|
Fırın Sütlaç |
 |
ibibik
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.09.2009
Mesajlar: 31 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc74928
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2012
2,660 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 lt süt
1 kahve fincanı pirinç
2 bardak su
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
Pirinçleri yıkayıp süzün (ben baldo pirinç kullanmıştım) ve 2 su bardağı suda iyice pişene kadar haşlayın. Haşlanan pirinçlere sütü, şekeri, nişastayı ilave edin. (şekeri damak zevkinize göre ayarlamazıtavsiye ederim. Birden hepsini koymayın tadarak devam edin)Sürekli karıştırırarak pişirin. Göz göz olunca başka bir kasede çırptığınız yumurta sarısını ilave edip hızlı hızlı karıştırın. Ocaktan alırken vanilyayı ekleyin ki kokusu kaybolmasın. Isıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Biraz ılınıp kabuk bağlayınca, kaplarının yarısına kadar su dolu tepsiye koyup üzerleri kızarana kadar 200-250 derecede (yaklaşık 30 dk) üzerlerini kızartın. Soğuyunca üzerine fındık kırığı serpin ve servis edin.

|
Fırın Sütlaç |
 |
hızır
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.02.2008
Mesajlar: 36 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc72810
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2012
2,898 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
Süt ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Pirinçleri de ayrı bir yerde haşlatıp kaynayan sütün içine ilave edin. Birlikte 5 dakika daha kaynatın. Pirinç unu ve nişastayı su ile açıp sütün üzerine dökün. Karıştırıp ocaktan alın. Fırına dayanıklı kaplara paylaştırın. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Yazın dondurma ile ikram edilebilir.
Not: Kışın daha iyi kızarsın diye üzerine biraz pekmez sürüp fırına verenler de var.
|
Fırın Sütlaç |
 |
pelincerrahoğlu
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.10.2007
Mesajlar: 28 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc72614
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2012
2,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı pirinç
Tencereye sütü koyun kaynamak üzereyken şekeri ve damla sakızını ilave edin.Ayrı bir tencereye haşlanmış pirinçleri ilave edin.Birlikte tüm malzemeyi kaynatın. Nişastayı su ile açın.Kaynamakta olan harca yavaş yavaş dökün.Hazırlanan sütlacı kaselere doldurun. Fırın kabına kaselerin yarısını geçecek kadar su doldurun ve 200C de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Fırın Sütlaç |
 |
sabanur
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.02.2012
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc72243
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2012
2,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su
3 çay bardağı şeker
1 litre süt
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı su
2 adet yumurta
Pirinci ayıklayıp yıkayın. Bir tencereye koyup üzerine 3 su bardağı su ilave edin ve 20 dk kapağı kapalı olarak yavaş yavaş kaynatarak pişirin. Pirincin suyu azalmadan üzerine şeker ilave edip karıştırın ve sütünü ekleyin. Hemen ardından da nişastasını bir çay bardağı suyla eritip ekleyin. Kaynayana kadar ara ara karıştırarak 3-4 dk yavaş yavaş kaynatın. Piştikten sonra sütlacı 20 dk dinlendirin sonra kaselere koyun. 2 yumurtanın içine şekeri koyup iyice çırpın. Sütlaçların üzerine gezdirin. Fırında kızarana kadar bekletin.
|
Fırında Sütlaç |
 |
karadadaş
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.09.2011
Mesajlar: 57 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67849
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2011
2,684 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı pirinç unu
1/2 su bardağı pirinç
2 bardak suyla pirinci haşlıyoruz. Sütü ilave edip kaynatıyoruz arada karıştırıyoruz. İyice kıvama gelince 1 su bardağı şekeri ilave edip bir taşım kaynatıp pirinç ununu yarım çay bardağı su ile eziyoruz. Sütün içine ılıtıp yavaş yavaş döküyoruz. Tekrar kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz. Tepsinin içine iki bardak su doldurup sütlaçlarımızı koyup üstü kızarana kadar fırında bekletiyoruz.
|
Fırın Sütlaç |
 |
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67543
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2011
2,796 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
6 su bardağı süt
1,5 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı kırık pirinç
1,5 çorba kaşığı pirinç unu
2 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
1 su bardağı su (pirinç ununu ve nişastayı sulandırmak için)
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
Sütü kaynatalım.
Yıkadığımız pirinçleri yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Sütü, tuzu ve haşladığımız pirinçleri bir tencereye koyup kaynatalım. Pirinç ununu ve nişastayı karıştırıp sicim gibi akıttığımız bir su bardağı su ile sulandıralım.
Hazırladığımız bu karışımı, kaynamakta olan tencereye yavaş yavaş katıp bir yandan da hızlıca karıştıralım.
8-10 dakika sonra tozşekeri de ilave edip boza kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Yumurta sarılarını bir kase sütlaç ile çırpıp karıştırarak tekrar tencereye ilave edelim.
Fırına dayanaklı kâse ya da güveçlere dolduralım.
İki parmak kadar su koyduğumuz kenarlı bir tepsiye yerleştirdiğimiz kâseleri, önceden ısıttığımız fırına koyalım ve sütlaçların üstleri kızarıncaya kadar pişirelim.
|
Fırında Sütlaç |
 |
bitmeyen şarkı
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc67446
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2011
3,082 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr (1 su bardağı) pirinç (yarım saat ılık suda bekletilmiş)
1500 gr (7+1/2 su bardağı) süt
900 gr (3+3/4 su bardağı) şeker
250 gr pirinç unu
3 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı vanilya tozu
3 çorba kaşığı gül suyu
3 çorba kaşığı şamfıstık (dövülmüş)
Pirinçleri 3-4 kez yıkayıp süzdükten sonra, orta boy bir tencereye koyunuz. Tencereye pirinçlerin üstünü 3-4 parmak aşacak kadar sıcak su ekleyip, pirinçleri orta ateşte yumuşayana kadar haşlayınız. Tencereyi ateşten alıp, pirinçleri süzerek soğuk suyla yıkayınız. Süzgeci bir kenara bırakınız.
Orta boy bir başka tencerede sütü orta ateşte kaynatınız. Kaynayınca şeker ve vanilyayı katıp, sürekli karıştırarak bir taşım kaynatınız. Tencereyi ateşten alınız. Orta boy bir kaseye pirinç ununu koyup, gül suyu ve yumurta sarılarını ekleyiniz. 3-4 çorba kaşığı su ekleyip, pirinç ununu koyu bir bulamaç haline getiriniz.
Sütün bulunduğu tencereyi yeniden orta ateşe oturtup, sütü kaynatınız. Ateşi kısıp, süzgeçteki pirinci tencereye katarak, 1-2 dakika kaynamaya bırakınız. Pirinç unu bulamacını ekleyip 5-10 dakika daha, ağır ateşte koyulaşana kadar kaynattıktan sonra, tencereyi ateşten alınız. Sütlacı ateşe dayanıklı cam kaselere boşaltınız.
Önce, fırınınızın ızgarasını yakınız.
Derince bir fırın tepsisine cam kaseleri yerleştirip, tepsiyi yarıya kadar ılık su ile doldurunuz. Tepsiyi fırına sürüp sütlaçları 10-12 dakika, üstleri iyice kızarıp kahve-rengileşene kadar pişirdikten sonra, tepsiyi fırından alınız. Sütlaçları tepsiden çıkarıp, bir kenarda ılınmaya bırakınız. Ilınmış sütlaçları üstlerine yeşil fıstık serperek buzdolabına kaldırıp, soğuttuktan sonra servis ediniz.
|
Fırında Sütlaç |
 |
A+
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Karatay-Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc66824
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2011
2,622 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
5 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
3 adet damla sakızı
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı pirinç unu
Yapılışı: Su ve pirinci tencereye koyup kısık ateşte 10 dakika pişirin. Üzerine sütü ekleyip pirinçler iyice pişinceye kadar haşlamaya devam edin. Dövülmüş damla sakızı ve şekeri içine katıp karıştırın. (Biraz daha koyu olmasını istiyorsanız içine suyla açtığınız pirinç ununu ekleyin.) Bir taşım kaynatıp fırın kaplarına boşaltın, bir miktarını yumurta sarısıyla karıştırıp üzerlerine gezdirin ve 200 derecedeki fırında 5 dakika pişirip çıkartın. Soğutup afiyetle yiyin.
|
Fırın Sütlaç |
 |
iz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.03.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc65429
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2011
2,945 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
6 çorba kaşığı pirinç
3 su bardağı su
8-9 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı ufalanmış damla sakızı
3 çorba kaşığı buğday nişastası
Pirinçleri iyice yıkayıp süzün ve üç su bardağı suyla yumuşayana dek pişirin. Fazla suyu varsa alın. Yani pirinç suyunu çekmeli ama lapa olmaması gerek. Sütü koyup beş dakika pişirin. Damla sakızı ve şekeri tencereye ilave edin. Bir çay bardağı suyla açılmış nişastayı da karışıma ilave edin ve koyulaşana dek pişirin. Yumurta sarılarını çırpın, sütlaçla ılıklaştırın. Sürekli karıştırarak tencereye ilave edin. Sütlacı fırın kaplarına paylaştırın. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar tutun.
|
Fırın Sütlaç |
 |
Herhangi biri
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc64751
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011
2,647 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 su bardağı süt
1.5 su bardağından biraz eksik toz şeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı
Pirinci suda haşlayın. Süzüp üzerine sütü ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp toz şekeri ilave edin. Pirinç ununu çok az suda açıp tencereye ekleyin. İki dakika kaynatıp ocaktan alın. Vanilyayı katıp karıştırın ve fırın kaplarına boşaltın. Yumurta sarısını çırpıp sütlaçların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 05.03.2024
|
Fırında Sütlaç |
 |
sunu
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.03.2011
Mesajlar: 23 Şehir: Bingöl |
Kısa URL: https://ml.md/lc62646
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2011
2,756 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram pirinç
600 gram toz şeker
yarım paket vanilya
1 litre süt
1 kaşık pirinç unu
1 yumurta
Pirinci ayıklayarak yıkayınız. 3-4 bardak su ile uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirdikten sonra sütü ilâve ediniz. Pirinçlerin ezilmemesine dikkat ederek bir saat kadar kaynatınız. Üzerine şeker atıp, ayrı bir kapta yumurta sarısını pirinç unu ile ezerek sulandırmız. Bunları kaynamakta olan sütlâca ilâve ediniz. Vanilya, bir fiske de tuz atarak biraz daha kaynatıp ateşten alarak ısıya dayanıklı kâselere boşaltınız. Kaseleri içinde su olan bir tepsiye dizip kızarana kadar fırınlayınız.

|
|