Kısa URL: https://ml.md/lc190
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2005
5,722 defa indirildi / yazdırıldı
1 Kahve fincanı pirinç
2 litre süt
Yarım fincan pirin unu
Çeyrek fincan nişasta
1 Su bardağı su
1,5 Bardak toz şeker
Bir kahve fincanı pirinci 1,5 bardak suda pişirip, 2 litre süte katın. Pirinçunu ve nişastayı 1 bardak suda halledin ve durmadan karıştırarak pişmekte olan sütlaca katın, şekerini ilave edin, kıvamını bulunca ateşe dayanıklı kaşelere doldurarak üstü pembeleşene kadar fırında tutun.
Kısa URL: https://ml.md/lc98
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2005
4,657 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 litre süt
180 gr. şeker
40 gr. pirinç
40 gr. nişasta
1 paket vanilya
Bir tencereye sütün 1 litresini boşaltıp kaynatın. Kalan sütü ikiye ayırıp birinde; 1 saat suda beklettiğiniz pirinci lapa kıvamına gelene kadar pişirin. Kalan sütte nişastayı çırparak açın. Kaynayan süte şeker ilave ederek karıştırın. Pişen pirinç ve çırptığınız nişastayı aynı tencereye alın. Bu karışımı bir taşım kaynatın. 1 paket vanilyayı da içine atıp tekrar karıştırdıktan sonra varsa güveç kabına, ya da ısıya dayanıklı kaseye koyun. Sütlaç kaselerini bir tepsiye yerleştirin ve tepsinin içine 2 santim yüksekliğinde su doldurun. Önce 200 derece ısınmış fırına koyun ve zaman zaman kontrol ederek üzerini istediğiniz ölçüde kızartın. Fırından çıkınca soğutun.