|
|
Fırın Sütlaç |
 |
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61212
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2011
1,968 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı nişasta
Aldığı kadar tuz
100 gr toz şeker
2 adet yumurta sarısı
7 su bardağı süt
50 gr pirinç
Önce fırınınızı 200 °C'ye getirip, ısıtın. Bir tencerede sütün 6 su bardağını bir taşım kaynatın. Tuzu ilave edin, pirinci süzerek katın. Ağır ateşte, tel ya da bir tahta kaşıkla ara sıra karıştırarak, karışım koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 30 dakika pişirin. Şekerini ilave edip 5 dakika daha pişirin. Nişastayı bir su bardağı soğuk sütte eritip, kaynamakta olan karışıma azar azar yedirerek katın. İyice koyulaşıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Bir kapta yumurta sarılarını iyice çırpın. Sütlaçtan birkaç kaşık alıp yumurta sarılarına ilave edin. Telle iyice karıştırın. Yumurtalı karışımı sıcak sütlaca tekrar katıp tekrar karıştırın. Sütlacı birer kişilik ısıya dayanıklı kaselere aktarın. Kaseleri, yarıya kadar sıcak su doldurulmuş yüksek kenarlı bir tepsiye dizerek, fırına sürün. Sütlaçların üzeri yer yer kahverengileşinceye kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Gerekirse fırını söndürüp, sadece üst kısmını yakarak, sütlaçları gratine edin. Tepsiyi fırından çıkartıp, kaseleri bir kenarda soğumaya bırakın.

|
Fırın Sütlaç |
 |
toz pembe
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.12.2010
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc58520
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2010
2,716 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı süt
1+1/4 su bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı pirinç
1,5 çay bardağı pirinç unu
2 su bardağı su
Pirinci iyice yıkayın. Suda yarım saat kadar haşlayın. Süte pirinç unu ve şekeri ekteyip iyice karıştırın. Sütü, kaynayan suya ilave edip 2-3 dakika kadar kaynatın. Sütlacı ısıya dayanakla kaselere pay edin ve kaseleri içi su dolu bir tepsiye dizin. Üzerleri kızardıktan sonra fırından çıkartın.
|
Fırın Sütlaç |
 |
Mutfak Gülü
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.09.2010
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc55490
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2010
2,886 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1,5 su bardağı su
1 /2 su bardağı pirinç
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme)
1 su bardağı şeker
1 damlasakızı (mercimek iriliğinde)
Pirinçleri yıkayıp süzerek tencereye alalım. Üzerine 1 su bardağı su ekleyerek pirinçler suyunu çekene dek pişirelim. Sütü ekleyip 5 dk. pirinçler iyice yumuşayana dek pişirmeye devam edelim. Şekeri, 1/2 su bardağı su ile ezdiğimiz nişastayı, dövülmüş damlasakızını sürekli karıştırarak ekleyelim. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim ve ateşten alalım. Sütlacın iki kepçesini ayrı bir kaba alıp ılıtalım. İçine yumurta sarılarını ekleyip karıştıralım. Sütlacı ısıya dayanıklı tek kişilik fırın kaplarına paylaştıralım. Üzerlerine yumurtalı sütlacı paylaştırıp kapları fırın tepsisine yerleştirelim. İçine, kâselerin yarısına gelecek kadar su ekleyelim. 220° ısılı fırında sütlaçları, üzeri hafifçe kızarana dek pişirerek fırından alalım. Sütlaçları buzdolabında birkaç saat soğutarak servis yapalım.
|
Fırın Sütlaç |
 |
Hilal Kutlu
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc54406
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2010
2,963 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 litre süt
300 gram toz şeker
3 Çorba kaşığı kırık pirinç
1.5 çorba kaşığı nişasta
1.5 çorba kaşığı pirinç unu
2 su bardağı su (Pirinci haşlamak için)
1 su bardağı su (Pirinç ununu ve nişastayı sulandırmak için)
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
İlk iş olarak sütü kaynatalım.
Pirinçleri yıkadıktan sonra iyice tumuşak bir hal alıncaya kadar haşlayalım.
Sütü, tuzu ve haşladığımız pirinçleri bir tencereye koyup kaynatalım.
Pirinç ununu ve nişastayı karıştırıp sicim gibi akıttığımız 1 su bardağı su ile sulandıralım.
Hazırladığınız bu karışımı kaynamakta olan tencereye yavaş yavaş katıp bir yandan da hızlıca karıştıralım.
8-10 dakika sonra toz şekeri de ilave edip, boza kıvamına gelinceve kadar pişirelim.
Yumurta sarılarını bir kâse sütlaç ile çırpıp karıştırarak tekrar tencereye ilave edelim.
Fırına davanıklı kâse ya da güveçlere doldurup, ılımasını bekleyelim.
Kaseleri kenarlı bir tepsiye dizip tepsiye 2 parmak kadar su ilave ederek önceden ısıttığımız fırında üzerleri, kızarıncaya kadar pişirelim.
|
Fırın Sütlaç |
 |
yasemin&mükremin
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc48988
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2010
2,884 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. süt
1 bardak toz şeker
1 fincan pirinç
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Yıkanan pirinçler bir tencerede iki bardak su ile kaynat,|(r. Suyunu iyice çekince üzerine 1 kg. sut ilave edilerek tekrar kaynatılır Süt kaynadığında içine 1 bardak şeker ve 1 çav bardağı suda ezilmiş 1 tatlı kaşığı un ve yumurta sarısı, vanilya ilave edilir (Pirinçler sertleşmesin diye şeker en son atılır) Biraz kaynatıldıktan sonra ısıya dayanıklı kâselere boşaltılır. Derince bir tepsinin içine kâseler yerleştirilir.Tepsi su ile doldurulup üstü yakılmış fırına sokulur. Üzerleri yanmaya başlayınnca fırından çıkarılır. Soğuyunca servis yapılır.
|
Fırın Sütlaç |
 |
kıtır
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.01.2010
Mesajlar: 34 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc46650
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2010
2,785 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 litre süt
1 çay bardağı baldo pirinç
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
3 adet yumurta sarısı
1 bardak soğuk su
1 çay kaşığı tarçın
Sütün bir bölümü nişastalı sos için ayrıldıktan sonra derin bir tencereye süt ve şeker konulur. Ağır ateşte ara sıra karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Ayrı bir derin kapta pirinç yıkanır. Pirinçlerin üzeri iyice kapanacak şekilde su konularak haşlanır. Haşlanan pirinçler kaynayan süte eklenir. Daha sonra önceden ayrılmış olan süt, nişasta, yumurta sarısı ve vanilya derince bir kapta topakları giderilene kadar çırpılır. Hazırlanan nişastalı sos da kaynayan süte eklenir ve muhallebi koyuluğuna gelinceye kadar kaynatılır. Hazırlanan sütlaç, toprak güveç veya yanmaz Borcam kaselere konularak kısa bir süre soğumaya bırakılır. Kaseler, bir tepsiye dizilir. Tepsiye yanmaması için bir bardak soğuk su eklenir. Son olarak tepsi daha önceden ısıtılmış, üstten kızartmalı 180 derecelik fırına sürülür. Üzeri pembe renk alıncaya kadar fırında kızartılan muhallebi daha sonra soğumaya bırakılır. Arzuya göre üzerine tarçın serpilerek soğuk servis yapılır.
|
Sütlaç Fırında |
 |
eylem09
Aşçı

Kayıt: 18.12.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44692
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2009
3,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 bardak süt
1.5 bardak su
yarım bardak pirinç
2.5 bardak şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 tane yumurta
Pirinç ayıklanır, yıkanır, bir kaba konulur, içerisine bir bardak su ilave edilerek suyunu iyice çekinceye kadar haşlanır. Kaynayan pirince süt ilaVe edilir. Yarım saat kadar pişirildikten sonra şekeri konulur. 15 dakika şeker kaynatılır, yarım bardak suda nişasta ezilir, azar azar sütlaç kabına dökülür ve karıştırılır. Hazır olan sütlacı kâselere döker ve soğumaya bırakırız. Arzu edilirse sütlaç kâseleri, içi soğuk su dolu bir tepsiye yavaşça konulur fırına verilir. Sütlaçların üstü kızarmaya başlar başlamaz fırından çıkarılır. Ilık veya soğuk servis edilir.
|
Fırın Sütlaç |
 |
köftehor
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.11.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc43683
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2009
2,833 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 Su bardağı pirinç
1,5 Kg. süt (6 su bardağı)
2 Çorba kaşığı nişasta
1 Yumurta sarısı
1 Paket vanilya
Pirinci ayıklayıp yarım saat ılık suda bekletiniz.
3-4 kere yıkayarak suyunu süzdürünüz.
Bir bardak su ile pirinçleri, suyunu çekene kadar ağır ateşte pişiriniz.
Sütü, vanilyayı ve şekeri ilâve ederek, pirinçler iyice pişene kadar karıştırarak kaynatınız.
Nişastayı 2 kaşık suda ezerek sütlaca ilâve-ediniz ve 4-5 dakika daha kaynatınız.
Bir yumurta sarısını küçük bir kapta çarpınız ve bir kepçe sütlaç ilâve ederek karıştırınız.
Yumurtayı tekrar sütlacın içine boşaltarak karıştırınız.
Bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alınız.
Sütlacı sıcağa dayanıklı kâselere boşaltarak fırın tepsisine diziniz.
Tepsiye, kâselerin dış yüksekliğinin yarısına kadar su koyunuz.
Kızgın fırında sütlaçların üstü pembe renk alıncaya kadar bırakınız.
Soğuduktan sonra servis yapınız.
|
Fırın Sütlaç |
 |
KERİ
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.07.2009
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc37982
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2009
3,005 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik
5 çorba kaşığı pirinç
10 su bardağı
1 su bardağı süt
Bir tutam tuz
1 su bardağı tozşeker
1/4 su bardağı nişasta
3 adet yumurta sarısı
Pirinci bol suyla 3-4 kez yıkayıp, suyunu süzün. Üzerini örtecek kadar ılık su ilave edin ve 1 saat dinlendirin, içine bir tutam tuz katılmış 10 su bardağı sütü kaynatın. Daha sonra suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip ağır ateşte ara sıra karıştırarak 30 dakika pişirin. Sonra şekeri ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Nişastayı kalan 1 su bardağı süt ile iyice ezin ve kaynamakta olan süte azar azar yedirerek ekleyin. Karışım koyulaşıncaya dek pişirin. Ilıtılmak üzere ateşten alın. Yumurta sarılarını bir küçük kapta çırpın. Ilınmış sütlaçtan birkaç kaşık alarak yumurtaya yedirin. Sonra bu yumurtalı karışımı sütlaca ilave edin. Güveç fırın kapîanna sütlacı koyup, kızgın finoda üzerini kızartın. Soğuyunca servis yapın.
Fotoğraf "akdağmadenli" tarafından gönderildi. 17.02.2021
|
Fırın Sütlaç |
 |
kontak
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.05.2009
Mesajlar: 48 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc36307
Gönderme Tarihi: 09.May.2009
2,891 defa indirildi / yazdırıldı
|
6-8 kişilik
8 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 kahve fincanı pirinç
Çeyrek kahve fincanı pirinç unu
Çeyrek kahve fincanı nişasta
1 çay kaşığı tuz
Çeyrek damla sakızı
1 çay kaşığı vanilya
Pirinci ayıklayıp, yıkayın. Bir buçuk bardak suyla birlikte yumuşayana dek pişirin. 7 su bardağı sütü, dövülmüş çam sakızını ve tuzu ocakta kaynatın. İçine pirinci katın. Nişasta ve pirinç ununu kalan sütle ezin. Elde ettiğiniz bulamacı tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak süte katın. 10 dakika kaynatın. Şekerini ilave edin. Karıştırıp, koyulaşana dek pişirin. Sütlacı ısıya dayanıklı kaselere doldurun. Kaseleri içinde su bulunan bir tepsiye oturtun. Üstleri kızarana dek pişirin.
Not: Sütlacın fırında çökmemesi için sütü uzun süre kaynatarak fazla suyunu buharlaştırabilirsiniz.

|
Fırın Sütlaç |
 |
aladağ
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc25028
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2008
3,459 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak süt
1 bardak şeker
Yarım bardak pirinç
4 adet yumurta
1 kaşık nişasta
Pirinci suda haşlayıp süte katın. Şekerini koyup kaynatın. Nişastayı soğuk suda eritin. Yumurtaların sarısını da katıp karıştırın. Sütü yavaş yavaş yedirin. Bir taşım kaynasın söndürün. Kâselere koyun ve tepsiye dizin. Tepsinin dibine su koyun ve fırına verin. Üzerleri kızarınca soğutup soğuk servis yapın.

|
Fırın Sütlaç |
 |
pamir81
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2008
Mesajlar: 33 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc23330
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2008
3,423 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
3 adet yumurta sarısı
1,5 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
Pirincin üzerine 2 su bardağı su konur, kısık ateşte suyunu çekene kadar haşlanır. Soğuyunca üzerine tereyağı dışndaki diğer malzemeler eklenir, ateşe oturtmadan önce iyice karıştırılır. Sonra orta ateşte sürekli karıştırarak, göz göz olana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce tereyağı katılır, karıştırılır. Sütlaç hafif ıslatılmış ısıya dayanıklı kaselere taksim edilir. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında üzerleri koyu kırmızı renk alana kadar pişirilir.

|
Fırında Sütlaç |
 |
sevim
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.12.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21315
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2008
3,520 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 lt. süt
1/2 çorba kaşığı pirinç unu
1/2 su bardağı pirinç
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
Pirinci 2 su bardağı su ile bakır bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Pirinç ununu biraz sütle eziniz. Sütle beraber pirince katınız.
Karıştırarak orta hararetli ısıda 10 dakika pişiriniz. Şekerini katıp 1-2 taşım kaynatanız.
6-7 çorba kaşığı sütlaç ayırarak. diğerini fırına dayanıklı kâselere boşaltınız. Ayrılan sütlaca bir yumurta sarısı katıp karıştırınız. Bu karışımdan kâselerin üzerine birer çorba kaşığı yayınız. Kâseleri içinde su bulunan fırın tepsisine diziniz. Fırını üstten kızdırıp üstleri pembeleşinceye kadar bekletiniz.
|
Fırın Sütlaç |
 |
festival
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.02.2008
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21175
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2008
3,393 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 fincan pirinç
1 silme kaşık buğday nişastası
1 silme kaşık pirinç unu
40 g margarin
1 fincan pirinci, 1 su bardağı su ile iyice yumuşayıncaya kadar haşlayınız ve süzünüz. Başka bir tencerede sütü, şekeri ve margarini karıştırarak kaynatınız. Pirinç unu ve buğday nişastası'nı küçük bir kapta su ile eziniz. Kaynayan süte bu karışımı karıştırarak ilave ediniz. Süzülmüş pirinci ekleyerek 1-2 dakika kaynatınız. Isıya dayanıklı kaplara boşaltınız. Kapları içlerine soğuk su konulmuş fırın tepsisine yerleştiriniz. Önceden ısıtılmış 250°C fırında üstleri kızarana dek pişiriniz. Soğutarak servis yapınız.
|
Fırın Sütlaç |
 |
sardunya
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19357
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2007
3,470 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı buğday nişastası
Yarım çay bardağı pirimç unu
1, 5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Pirinç yıkanır. Üzerine 1,5 su bardağı su konur. Suyu tamamen çekene kadar hafif ateşte pişirilir. Soğuyunca üzerine diğer malzemeler eklenir, karıştırılır. Orta ateşe yerleştirilir, sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Fırın kaselerine paylaştırılır. Kaseler içinde 1 parmak su olan fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
|
Fırın Sütlaç |
 |
AdıgüzelUğurla
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.08.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17179
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2007
3,329 defa indirildi / yazdırıldı
|
40 gr. pirinç (3 çorba kaşığı)
400 ml su
1/2 çay kaşığı ufalanmış damlasakızı
100 gr. tozşeker
20 gr. buğday nişastası
2 adet yumurta sarısı
1 litre süt
Pirinçleri ayıklayıp, yıkayın ve süzün. Suyla birlikte tencereye koyarak orta ateşte iyice pişinceye kadar haşlayın. Pirinçler haşlandıktan sonra tencerenin dibinde su kalmışsa süzün.
Damlasakızını havanda biraz tozşeker dövün. Nişastayı yaklaşık yarım su bardağı ile sulandırın.
Başka bir tencereye yumurta sarılarını koyup çırpın. Sütü ekleyip, çırparak karıştırın. Şekeri, sakızı ve haşlanmış pirinçleri de katarak orta ateşte bir taşım kaynatın.
Sulandırılmış nişastayı karıştırarak ekleyin, bir taşım daha kaynatarak ateşten alın.
Fırınınızı 200 dereceye ısıtın. Hazırladığınız sütlacı, porsiyonluk kaplara boşaltıp, kapları fırın tepsisine dizip, tepsinin yarı seviyesine kadar su koyup, fırına verin.
Sütlaçları sıcak fırında üzerleri kabuk bağlayıp iyice kahverengileşinceye kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, soğutarak servis yapın.

|
Fırın Sütlaç |
 |
kızılelma
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.07.2007
Mesajlar: 56 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc16580
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2007
3,447 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
Pirinç ayıklanır, yıkanır, üzerine bir parmak geçecek kadar su konur, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
Tencereye süt, toz şeker, pirinç, mısır nişastası konur, karıştırılır, orta ateşe yerleştirilir, kıvam alana kadar pişrilir, ocak alınca hemen vanilya katılır.
Isıya dayanıklı kaseler hafif ıslatılır, sütlaç kaselere konur. Kaseler fırın tepsisine dizilir, kaselerin yarısını geçecek kadar soğuk su tepsiye doldurulur.
190 derece fırıda sütlaçların üzeri yanana kadar pişirilir.

|
Fırın Sütlaç |
 |
Mehmet
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.07.2007
Mesajlar: 58 Şehir: Karadeniz |
Kısa URL: https://ml.md/lc16307
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2007
3,529 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
Pirinçler yıkanır, üzerine bir parmak geçecek kadar su konur, haşlanır, soğuyunca, üzerine süt, pirinç unu, nişasta şeker eklenir, karıştırıldıktan sonra ateşe yerleştirilir. Muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir. Sütlaçtan 2 kepçe kadar alınır, bir kenara ayrılır, kalan sütlaç ısıya dayanıklı kaselere paylaştırılır, ayrılan sütlacın üzerine yumurta sarısı eklenir, iyice karıştırılır, kasedeki sütlaçların üzerine paylaştırılır. Kaseler içinde su bulunan tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılan 190 derece fırına sürülür, üzerleri kızarana kadar fırında tutulur.

|
Fırında Sütlaç |
 |
AyGölgesi
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc12373
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2007
7,892 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
5 su bardağı süt
2 corba kaşığı, mısır nişastası
1 paket şekerli vanilin
1.5 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
Pirinci ılık suda bir sure beklettiklen sonra, bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Süt, şekerli vanilin ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Mısır Nişastasından 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp tencereryi ocaktan alın. Sütlacı kaselere paylaştırdıktan sonra fırın tepsisine dizin. Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin kızgın fırında sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.
ÖNERİ: Sütlacın üzerinin biraz daha yanık olmasını istiyorsanız 1 yumurta sarsına 1 -2 kaşık sütlaç ekleyin ve karışımı sütlaçların üzerine sürüp fırınlayın.

|
Fırında Sütlaç |
 |
otelman
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10904
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
3,650 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo süt
1 bardak toz şeker
1 fincan kırık pirinç
1/4 fincan pirinç unu
1/4 fincan nişasta
1 tutam tuz
1,5 bardak su «Pirinci haşlamak için»
Yarım bardak su «Nişasta ve pirinç unu için»
Ayıklanıp yıkanmış pirinç bir tencereye konup, 1,5 bardak da su ilâve edilerek orta ateşte pirinçler suyunu çekip yumuşayıncaya ve şişinceye kadar kaynatılır. Ayrı bir kaba süt ve bir tutam tuz konur ve haşlanmış olan pirinçler bu süte katılır 10 dakika kadar kaynatılıp şeker de ilave edilir ve karıştırarak, sütlâç koyu çorba kıvamına gelene kadar pişirilir. Sonra bu sütlâç güvece veya ısıya mukavim kaplara konup biraz ılındıktan sonra evvelden ısıtılmış fırına sürülerek sütlâçların üzerleri kızarıp, pembe bir renk alana kadar tutulur «Ortalama 25-30 dakika.» Kızardıktan sonra fırından alınıp soğuduktan sonra servis yapılır. Fırınlama esnasında, fırının camından daimi kontrol ederek sütlâcın yanmamasma dikkat etmelidir.
ML® Yanık Videosu

|
|